İki dunya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, sezon başlamadan hemen once FIA'nın acıkladığı kural değişikliğini eleştirdi. Yonetim kurulu Salı gunu, bu ay sonunda başlayacak sezondan itibaren gecerli olmak kaydı ile pilotlar şampiyonluğunuı belirlemede yarış galibiyetleri sayısının ilk olarak goz onunde bulundurulacağını acıklamıştı. Bu karar ile eğer bir pilot rakiplerinden daha fazla puan alsa bile yarış galibiyeti az ise şampiyon olamayacak. Alonso, bu kural değişikliğinin spora faydalı olmayacağına inanıyor ve FIA'yı, takımlara, pilotlara ve taraftarlara kulak vermediği icin eleştiriyor. Bununla birlikte Formula 1'in geleceği icin de endişelenen Renault pilotu, yakın gelecekte bazı kuralların hÂl değiştirilebileceğini umuyor. Alonso: "Sporun kurallarında surekli olarak değişiklik ihtiyacını anlamıyorum. Bu gibi kararların sadece taraftarların akıllarını karıştıracağını duşunuyorum" "Formula 1, takımlar, sponsorlar, pilotlar ve hepsinin otesine dunya capındaki taraftarlar sayesinde 50 senedir var oluyor ve (taraftarların) hicbiri, goruşlerini FIA onunde ifade edemedi." "Başlamak uzere olan etki edecek kararlarla ilgili pek değil ama onumuzdeki yıllarda rekabetin geleceğine etki edecek olanlardan endişe ediyorum" "Umarım bir şekilde kısa zaman icinde bu olcutler tekrar gozden gecirilir." Fernando Alonso'nun Renault'taki eski takım arkadaşı Jarno Trulli de bu hafta Dunya Motor Sporları Konseyi'nden cıkan kararın olumlu herhangi biryanı olmadığı gibi olmusuz bir cok getirisinin olduğunu belirtti. Trulli: Formula 1 kendini yok etmek istiyor gibi gorunuyor ve biz de başka şampiyonalarda yarışmak zorunda kalacağız." 34 yaşındaki Trulli, 2002 ve 2004 sezonuna benzer bir durum oluşmasında şampiyonun daha da once belireneceğini işaret etti. Trulli: "Kamuoyuna dahasını vermeye calışmak doğru olan şey ama bu, Formula 1'in ruhunu zedelememeli. Cok ama cok endişeliyim" TRF1 __________________