Suzuki MotoGP surucusu Joan Mir, Brno'daki testlerde gecirdiği yuksek hızlı kazanın ardından suren iyileşme sureci nedeniyle bu hafta sonu gercekleştirilecek Avusturya GP'ye katılamayacak. MotoGP'nin caylak suruculerinden olan Mir, pazartesi gunu buyuk bir kaza gecirmişti. Mir bariyerlere vururken motosikleti bariyerlerin uzerinden ucmuştu. İlk olarak pistte yapılan mudahalenin ardından Mir, daha fazla kontrol icin hastaneye transfer edildi. Dışarıdan ciddi bir yara olmasa da Mir'in akciğerinde ezik olduğu teşhis edildi. Bu yuzden Suzuki surucusu gozlem altında tutuldu. Mir'in akciğerinde hÂl şişlik olması nedeniyle bu hafta sonu gercekleştirilecek olan yarışa katılmaması konusunda karar verildi. Mir, "Brno'daki testlerde gecirdiğim kazanın ardından bu hafta sonu gercekleştirilecek yarışı kacırmak kotu olacak." "Buyuk bir kazaydı ve daha fazla kontrol icin hastaneye transfer edildim cunku kacış alanında cok fazla yuvarlandım ve vucuduma cok fazla darbe aldım." "İlk başta nefes almakta zorlandım cunku akciğerim ezilmiş. Ancak adım adım iyileştik ve artık daha iyi hissediyorum." "Sıradaki adım olarak Dexeus Hastanesi'ne gideceğim ve orada daha fazla kontrol yapılacak. Orada her şeyin yolunda olduğunu gordukten sonra iyileşme surecimi surdurup antrenmanlara yeniden başlayacağım." "Motosiklette cok iyi hissettiğim icin cok kotu oldu. Harika bir test geciriyorduk. Artık gunubirlik duşunmeli, duzelmeye calışmalı ve Silverstone icin % 100 hazır olmalıyım." "Motosikletteki momentumumu surdurup en ust sınıfta olmak icin gelişmeye devam etmek istiyorum." "Benimle ilgilenen herkese teşekkur etmek istiyorum. Mobile Klinik'ten pistteki tıbbi ekine, Brno Hastanesi'ne ve tum takım calışanlarına." "Aynı zamanda olumlu ve destekleyici mesaj gonderen herkese teşekkurler." dedi. Mir şu anda şampiyonada 13. sırada bulunuyor ve en iyi sonucu Katalan GP'deki altıncılığı oldu. İnternet Haber. __________________