KTM'nin CEO'su Stefan Pierer, Johann Zarco'nun bu hafta sonu 2020 sonuna kadar devam edecek anlaşmayı fesh etmeyi istediğini ve kendilerinin de bunu kabul ettiğini acıkladı. İki kez Moto2 şampiyonu Zarco, 2017'de Yamaha'nın uydu takımı Tech 3 takımı ile MotoGP'ye gecti ve şimdiye kadar altı podyum aldı. Bununla birlikte KTM, onu 2019 ve 2020 yılları icin yaklaşık 2 milyon euro'luk bir maaşla takıma getirdi. Ancak RC16 motosikletiyle katıldığı ilk yılda iyi bir performans ortaya koyamadı ve takım arkadaşı Pol Espargaro'nun yanı sıra Tech 3 KTM surucusu Miguel Oliveira'nın golgesinde kaldı. Bugun bir acıklama yayınlayan KTM, Zarco'nun takımdan ayrılacağını acıkladı. "Zarco, suruş tarzını KTM RC16'ya uyarlamaya calıştı ve takım, durmadan #5 motosikletini onun isteğine ve gereksinimlerine gore şekillendirmeye calıştı. Sonuc olarak hem takım hem de Johann, 2020'de projeye devam etmeme kararı aldılar. Artık kalan sekiz yarışta maksimumunu vermeye odaklanacak. KTM CEO'su Stefan Pierer, Zarco'nun tukenmişlik belirtileri gosterdiğini soyledi. "Spielberg'de sozleşmeyi dostane şekilde sonlandırıp sonlandıramayacağımızı sordu. Tukenmişlik belirtileri gosteriyor. Onu birkac yarış kenarda bekletmeyi duşundum." "Bundan kendimizi sorumlu hissediyoruz ve eski hızını tekrar kazanması icin ona fırsat sunmak istedik. Bu fiziksel bir durum değil. Antrenoru ona yardım etmek icin her şeyi yapıyor. Bir yıl once menajeriyle yollarını ayırdı. Şimdi ilk kez bir fabrika takımında ve bu onu zihinsel olarak baskı altına soktu." Pierer, sozleşmenin şimdi mi yoksa sezon sonunda mı fesh edileceğini bilmediğini soyledi. "Bunun kararını kendisi verecek. Sezonun sonuna kadar devam etmek istiyorsa bize soylemeli. Ona sozleşmeyi fesh etme konusunda soz verdiğim zaman rahatladı. Bunun bir sonraki yarışta etkili olup olmayacağını merak ediyorum. Bugun sezonun en iyi ikinci sonucunu aldı. Sozleşmenin yasal olarak cozulmesi konusunda herhangi bir endişe duymaması gerektiği konusunda ona guvence verdik. Bu sayede sportif başarılara odaklanabilecek. Durumu onun icin netleştirdik. Her iki taraf icin de en iyisi bu." Jorge Lorenzo'nun Pramac Ducati'ye gecmesi halinde Honda, Zarco icin bir secenek olabilir. İNternet Haber