Ferrari Formula 1 takım patronu Mattia Binotto, bu yıl Mercedes'i geride bırakma umutlarının azalmasına rağmen, 2019 aracının gelişimini durdurmayacaklarını soyledi. Scuderia Ferrari'nin Mercedes'in yaptığı guclu başlangıc ve sezonun ilk yarısı sonrası 2019'dan vazgececeği iddia edilmişti ve Sebastian Vettel de Mercedes'le olan farkı kapatabilmek adına onemli adımlara ihtiyac olduğunu soylemişti. Ama Vettel, şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın 94 puan geride yer alırken, takımı Ferrari, Mercedes'in 150 puan gerisinde yer alıyor. Bununla birlikte Mattia Binotto, 2020 kurallarının bu yılla hemen hemen aynı olduğunu ve bu yuzden SF90'ı geliştirmekten vazgecmeyeceklerini soyledi. 2021'deki buyuk kural değişiklikleri oncesinde 2019 ve 2020'deki gelişim dengesini nasıl ayarlayacakları sorusuna Binotto, "Bu oldukca zor bir iş. Oncelikle bu sezon yapacaklarımızın bir sonraki yıl icin faydalı olacağını duşunuyorum. Bu yuzden bu sezonki gelişim calışmalarını herhangi bir noktada durdurmamız gerektiğini duşunmuyorum. Cunku bunu 2020'de tekrar kullanabiliriz, oraya aktarabiliriz." "Ama kendimizi 2021 icin organize etmeliyiz. Şimdi teknik departmanda sorumlu olan bazı kişilere sahibiz ve onlarla birlikte kararlarımızı onceliklerimize gore dikkatlice vermeliyiz." Ferrari'nin SF90'daki en buyuk onceliği daha fazla yere basma gucu uretmekti ve Macaristan'daki yarış, bu alanda Mercedes ve Red Bull'un gerisinde kalmaya devam ettiklerini gosterdi. Bununla birlikte Binotto, Ferrari'nin mevcut aractaki duşuk suruklenme felsefesini 2020'de tekrar kullanabileceğini soyledi. "Umarım benzer verimlilik seviyesinde daha fazla yere basma gucune sahip olabiliriz. Bunların iki hedef olması gerektiğine inanıyorum." "Gelişim acısından daha fazla yere basma gucu elde etmeliyiz ve bence en yuksek surat verimliliğini korumalıyız. Sadece daha fazla yere basma gucu uretmeli ve elimizden geldiğince verimli olmalıyız." "Sonrasında yere basma gucunu doğru şekilde kullanmalı, aracı nasıl ayarlayacağımızı ve nasıl bir denge kurabileceğimize bakmalıyız. Buralarda gelişebiliriz. Gelişmemiz gereken yerler buralar." Binotto, yaz arasının takım icin olumlu olduğunu soylerken, takım ruhunu ovdu. "Sezona zorlu bir başlangıc yaptık. Hic şuphesiz pek cok sebepten oturu zordu. Ayrıca Ocak'ta organizasyon değişikliği oldu ve bu kolay değil." "Yani genel olarak zor oldu. Ama bence yardımcı olan bir şey varsa bu da takım ruhuydu. Beni rahatlatacak bir şey varsa bu da etrafımızdaki insanlardır. Şu anda sahip olduğumuz guc bu." iNTERNET hABER