Resmi: Toro Rosso'nun İkinci Koltuğu Bourdais'in
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Resmi: Toro Rosso'nun İkinci Koltuğu Bourdais'in
-
17-10-2019, 12:53:07Toro Rosso, Sebastien Bourdais'in 2009'da da kendileri adına yarışacağını doğruladı. Takımın kış doneminde daha fazla finansman elde etmeyi goz onunde bulundurması nedeniyle 4 defa Champ Car şampiyonu olan Bourdais'in, Formula 1'deki seruveninin kısa kalması tehdidi bulunuyordu. Ama takımın sitesindeki pilotlar listesinde olması ve testlere katılması Fransız pilotun yerini koruyacağı yonundeki ihtimali arttırıyordu. Bourdais: "Cok uzun ve zor bir kış oldu ama şimdi bekleme sona erdi ve Scuderi Toro Rosso ile ikinci senemde mucadele etmekten gercekten heyecan duyuyorum" "Gecen sene bu denli cok gelişim kaydeden bir takımla devam etme fırsatı veren Re Bull ve Dietrich Mateschitz'e teşekkur etmek istiyorum" "Şimdi, gelecek sezon hazırlıklarına odaklanabilirim. Gelecek sene, butun değişen kurallar sayesinde cok ilginc bir sezon vaad ediyor ve ayrıca takım ile Red Bull adına mumkun olan en iyi işi cıkarmak icin yeni takım arkadaşım Sebastien Buemi ile iyi bir ilişki kurmayı dort gozle bekliyorum" Takımın pilot performanslarının yanı sıra getirecekleri finansal gucleri de goz onunde bulundurmasıyla Buemi, Bourdais ve Takuma Sato, Noel oncesinde testlere katılıp, denemeden gecmişlerdi. Bourdais, gecen sene ilk sezonunda takım arkadaşı Vettel ile başa baş olmada sıkıntılar yaşamıştı ama sezonun son bolumlerinde gelişim kaydetmişti. Takım patronu Franz Tost ise, bunun uzerine dahasını koyabileceğini umuyor. Franz Tost: "Toro Rosso ile gecen bir senenin ardından ondan, gecen sene kazandığı tecrubeden faydalanmasını bekliyoruz" "O şimdi F1 ortamını, yarış pistlerini ve takımı tanıyor. İlave olarak bu sene geri gelen oluksuz lastikler de, onun suruş stiline cok uygun olmalı" "Bu nedenle gelecek sezona cantasındaki daha fazla tecrube ile giriyor. Bu ayrıca, Red Bull Junior takımından gelen F1 caylağı Sebastien Buemi icin de ozllikle değerli." Bugunku duyuru ile, Honda haric butun takımların pilotları belli oldu. Trf1.net __________________