Max Verstappen, Honda'nın McLaren'la yaptığı zorlu başlangıc sonrası bu yıl oldukca dikkatli olduğunu soyledi. Verstappen'in takımı Red Bull, 2019'da Honda motoruna gecebilmek adına Renault ile yollarını ayırdı ve 21 yaşındaki surucu, yaz arasındaki onceki 12 yarışın ikisini kazandı. Red Bull, Avusturya GP'ye yeni bir guncellenmiş on kanat getirirken, Honda da daha fazla performans elde ettiği ucuncu versiyon motoru getirdi ve Red Bull o yarışla birlikte cıkışa gecti. Motorsport.com'a konuşan Verstappen, sezona yaptıkları zorlu başlangıcın ardından kaydettikleri gelişimden oldukca mutlu olduğunu soyledi. “Oldukca mutluyum. Honda ile yeni bir ortaklığa başlarken her zaman cok temkinliydim. Harika insanlar olduklarını ve iyi sonuclar elde edebilecek gucte olduklarını biliyordum. Ama acık şekilde goruyoruz ki, sezon başında aracın tam olarak istediğimiz gibi olmamasına neden olan kucuk sorunlarımız vardı. Calışmaya devam ettik. Fabrikada arac icin yeni parcalar hazırlayarak duruma hızlı şekilde tepki vermeye başladık." "Elbette Adrian Newey en iyisini yaptı ve bence oldukca hızlı şekilde aracı surmesi daha iyi hale getirdik." "Avusturya'dan itibaren birkac yeni parcayla getirdik ve bu bizim icin bir geri donuş gibiydi. Bu sayede aracı sonunda yeniden zorlamaya başlayabiliyoruz. "Motordan da daha fazlasını cıkarttığımızı duşunuyorum, cunku Honda arıza cıkartmadı." "Biraz daha fazla zorladığımızı gorebilirsiniz, ama buna rağmen iyi gorunuyor. McLaren'la olan tum olumsuz şeyler ve motor sorunlarının ardından biraz daha dikkatlilerdi ve bence doğru yaklaşım da buydu." Verstappen, donum noktası olarak yorumladı Avusturya'yla bilikte cıkışa gecti ve iki galibiyet almayı başardı. Verstappen, "Aracı geliştirmeye başladığınızda ve yaklaştığınızda, motor tarafında daha fazla zorlamanız gerekiyor cunku Ferrari bunu yapıyor, Mercedes de bir olcuye kadar bunu yapıyor." "Bunu yapabilmek adına bu kucuk gelişime ihtiyacımız vardı ve şimdi her yarış hafta sonunda oradayız ya da mucadeledeyiz." "Avusturya'da gorduğunuz gibi arac yarışta cok iyiydi ve ucuyorduk. Silverstone'da normalde ikinci bitirmeliydik ama hic gercek tempomu gosteremedim cunku her zaman birilerinin ardında sıkıştım ve Charles'la savaştım." dedi. İnternet haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "McLaren'la yaşadığı sorunlar Honda'yı Red Bull'la daha dikkatli