Jonas Folger, 2020’de Yamaha MotoGP test surucusu olarak devam etmek ve tam zamanlı olarak Moto2’de yarışma konusunda ikilemde kaldığını soyledi. Eski Tech 3 surucusu Folger, 2018’de hastalığı yuzunden yarışlara ara verdikten sonra Yamaha’nın Avrupa test programının baş surucusu olmuştu. Alman surucu daha sonra, sakatlanan Khairul Idham Pawi’nin yerine Moto2 ekibi Petronas Sprinta’da yarışmıştı. Yamaha ise Folger’in ozel izinle bu sezon MotoGP yarışlarına katılmayacağını acıklamıştı. Motorsport.com’a konuşan Folger, 2020’de Yamaha’nın şef test surucusu olmaya devam etme teklifi aldığını ve Iwata merkezli takımın “daha buyuk” bir Avrupa test programı planladığını ve bununla birlikte ozel izinle MotoGP yarışlarına cıkma şansı bulabileceğini soyledi. Ancak Folger, bu teklif ile tam zamanlı Moto2 koltuğu arasında secim yapmak zorunda olduğunu soyledi. “Benim icin neyin daha iyi olduğunu duşunmem gerek. Ya tam zamanlı bir yarışcı, ya da Stefan Bradl’ın Honda ile yaptığı gibi ozel izinle yarışlara katılan bir test surucusu olacağım. Test suruculuğu benim icin cok cazip olur, cunku Moto2’de bircok şey yanlış gidebilir.” “Moto2’deki risk daha fazla. Bu sene katıldığım yarışlarda her şeyi denememe rağmen ondekilerle aynı tempoyu tutturamadım. Ancak test surucusu olmak da zor olacak.” şeklinde konuştu. Folger’in Moto2’ye donuşu, beklenenden zorlu oldu. Alman surucu, Petronas ile cıktığı beş Moto2 yarışında puan alamadı ve en iyi sonucu Assen ve Sachsenring’de aldığı 17.’likler oldu. Petronas, sıradaki Silverstone yarışında Folger yerine Aprilia MotoGP test surucusu Bradley Smith’i yarıştıracak. Ayrıca Petronas’ın Moto2 2020 sezonu icin surucu kadrosundaki ilk tercihinin Folger olmayacağı biliniyor. Malezyalı takım, bu sezon sonunda Tech 3 KTM MotoGP takımı ile yollarını ayıracak olan Hafizh Syahrin’e ve VR46 Moto2 takımında mucadele eden Luca Marini’ye teklif yaptığı duşunuluyor İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Folger, Yamaha MotoGP test teklifi yuzunden ikilemde