Carlos Sainz, Formula 1 takımlarının “insanların duşunduklerinden cok farklı olduğunu” ve bir surucunun aynı takımda devam etmesinin değerinin hafife alındığını soyledi. Sainz, Toro Rosso’da uc sezon gecirdikten sonra 2017 sezonunun ortasında Renault’ya gecmiş, ancak 2018’in sonunda yerini Daniel Ricciardo’ya bırakmıştı. F1’deki ucuncu takımı olan McLaren’e bu sene başında gecen İspanyol surucu, Ricciardo’nun Renault’daki, Charles Leclerc’in Ferrari’deki ve Pierre Gasly’nin Red Bull’daki uyum surecini işaret ederek bu sureclerin, her F1 takımının farklı ozelliklerinin kanıtı olduğunu soyledi. Sainz, “Toro Rosso, Renault ve McLaren’ın hepsi cok farklı. İnsanların hayal ettiklerinden cok daha farklı. Ve araclar, insanların duşunduklerinden cok daha farklı davranıyor.” “Bu yuzden her surucunun bir takıma, bir araca uyum sağlamak icin birkac yarışa ihtiyacı olduğunu duşunuyorum. Bunu bu sene Ricciardo’da, Pierre’de, Leclerc’te ve takım değiştiren her surucude sene başında gorduk.” “Sırları bulabilmek icin biraz zamana ihtiyacınız oluyor. Ve takımlar her şekilde farklı calışıyor, bu yuzden zaman alıyor. Ve insanlar, bir seneden fazla icinde bulunduğunuz bir aractan ne kadar performans elde edebileceğinizi hafife alıyorlar.” “Bir Toro Rosso’dan elde ettiğim performans, orta grubun lideri olmamı hicbir şekilde sağlamıyordu ve 2016 ile 2017’deki gibi iyi olduğum zamanlarda bunu bazen başarabiliyordum cunku paketimi ve bundan nasıl yararlanabileceğimi biliyordum.” “Perez’i, Verstappen’i, Hamilton’ı goruyorsunuz. Bu, bir takımla biraz zaman gecirmenin ve o aracın limitlerinden nasıl yararlanacağını bilmenin bir sonucu.” şeklinde konuştu. Bu sezon şimdiye kadar 58 puan alan Sainz, şu anda orta grubun net şekilde lideri ve son yedi yarışın beşinde ilk altıya girdi. Ancak Sainz, saf hız acısından caylak takım arkadaşı Lando Norris’e karşı sert bir mucadeleyle karşı karşıya kalmış durumda. İspanyol surucu henuz araca tam olarak uyum sağlayamadığını soyledi. “Aracı iyi şekilde tanımaya başladım. Ancak hÂl gelişime acık olduğumu ve aracı kendime gore ayarlayabileceğimi duşunuyorum.” “Her cuma gunu neyi sevdiğimi gormek icin bircok şey deniyoruz. Ancak bu, yavaş bir surec.” “Demek istediğim şey yıllar suruyor, biliyorsunuz. Bir takımda uzun sure kaldığınızda aracı ve takımı daha cok tanıyorsunuz, elde edebildikleriniz artıyor. Sanırım dunyadaki diğer her iş gibi bu da boyle.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: İnsanlar F1 takımlarının farklılıklarını hafife alıyor