Toro Rosso'da başarılı bir sezon gecirerek cıkış yapan Sebastian Vettel, gelecek sezon Red Bull'da yarışma imkanı bulacağı icin mutlu olduğunu soyledi. Bu yıl Ferrari motoru kullanan Toro Rosso'da mucadele eden Alman surucu daha onceki acıklamalarında, Ferrari aracına gecmenin kendisi icin bir "ruya" olduğunu ifade etmişti. Ancak 21 yaşındaki Vettel, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı son acıklamada, gelecek vadeden kariyerinin doğru yolda olduğunu kaydetti. Vettel, "Benim amacım her zaman, birgun Ferrari icin yarışmak olmuştur. Fakat devamlılık ve istikrar gercekten cok onemli. İşte bu yuzden Red Bull'layım" dedi. Michael Schumacher'in guclu desteğini arkasında hisseden Vettel, Alman surucunun 7 kez dunya şampiyonluğu yaşadığı Ferrari'ye olan tutkusunu da saklama ihtiyacı hissetmiyor. Vettel, "ancak en iyi araclardan birine gecerseniz dunya şampiyonu olmanız mumkundur. Ferrari en iyi aracların nasıl yapılacağı biliyor" dedi. İtalyan ekibinin her zaman on sıralarda olacağını ifade eden Vettel, "Cunku kaynakları, Red Bull'da bizimkine kıyasla tumuyle cok farklı bir seviyede" diye konuştu. Vettel ayrıca, Schumacher'in kendisine Stefano Domenicali veya Luca di Montezemolo gibi Ferrari'nin tepe isimleriyle goruşmeyi tavsiye edip etmeyeceği sorusuna, "bilmiyorum" cevabını verdi. Alman pilot, "Fakat umarım kendi şansımı kendim oluştururum" dedi. TurkiyeF1.com __________________