Moto3’un şampiyonluk adaylarından Aron Canet, 2020’de Moto2’de Angel Nieto takımıyla yarışacak. 2016’dan beri Moto3’te yarışan Canet, 3 galibiyet elde ettiği 2017 sezonunu ucuncu sırada tamamlamıştı. Bu sene, iki Dunya Superbike şampiyonluğu da bulunan eski MotoGP surucusu Max Biaggi tarafından yonetilen Max Racing Team’e gecen Canet iki galibiyet ve altı podyum elde etti ve şampiyona lideri Lorenzo Dalla Porta’nın bir puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Canet, “Moto2’ye adım atacak olmaktan dolayı heyecanlıyım. Moto3’te gecirdiğim dort sezondan sonra şampiyonluk icin savaşıyorum, ancak kategori yukselme kararını şimdiden verdim ve bunu Angel Nieto takımıyla yapacağım. Cunku Jorge Martinez ‘Aspar’, motosiklet dunyasında onemli bir figur ve onun takımı bana istediğim her şeyi, kendi ulkemden bir takımı ve aile ortamını sunuyorlar.” “Daha onceki yıllarda bircok şampiyonluk, galibiyet ve podyum alan Angel Nieto takımına katılacak olmaktan dolayı mutluyum. Onlar buyuk bir tecrubeye sahip ve kariyerimin ilerlemesine yardımcı olmak icin ihtiyacım olan tavsiyeleri bana verecekler.” şeklinde konuştu. Bu sezon KTM motosikletlerini kullanan Nieto’nun, KTM’nin bu sene sonunda Moto2’den cekilecek olmasıyla beraber hangi şasi tedarikcisi ile calışacağı belli değil. Ayrıca Canet’in takım arkadaşının kim olacağı da henuz acıklanmadı. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Canet 2020’de Moto2’ye geciyor