McLaren surucusu Carlos Sainz, Formula 1’deki tum iyi suruculer icin yeteri kadar iyi arac olmadığını ve şampiyonluk kazanabilecek aracların azlığının “cok sinir bozucu” olduğunu soyledi. Mercedes, Ferrari ve Red Bull sadece şampiyonluklar icin değil, yarış galibiyetleri ve podyumlar icin de sadece kendi aralarında mucadele ediyorlar ve birbirlerinden başka rakipleri yok ve bircok surucu bu takımlardan birine gecmeyi bekliyor. F1’de, 2010 sezonundan bu yana sadece iki kez yeni bir şampiyon surucu goruldu ve Max Verstappen ile Charles Leclerc’in bu sezonki son yarışlarda giriştiği mucadeleler, gelecekte potansiyel bir şampiyonluk rekabeti yaşayabileceklerini gosterdi. Sainz ise, bireysel zamanlamanın gelecekte F1’deki şampiyonluk savaşlarının oluşumunda buyuk bir rol oynayacağını duşunuyor. Gelecekte McLaren’ın bir parcası olarak F1’de on bolumde Verstappen ve Leclerc’e katılıp katılamayacağı sorulduğunda Sainz, “McLaren’ın, bir gun Lando ile benim ondeki bu cocuklarla savaşabileceğimiz bir arac yapmasını umuyorum.” “Formula 1’in 2021’de cok değişebileceğini umuyorum. Ve bu değişikliklerle birlikte, şampiyonluk icin savaşan isimler bir anda değişebilir.” “Bu yuzden bu sadece doğru zamanda doğru yerde olmaya bağlı. Eğer Verstappen doğru zamanda doğru yerdeyse bircok şampiyonluk kazanacaktır. Eğer doğru yerde değilse, şampiyonluk kazanamayacak. Ne yazık ki şu anda Formula 1’in calışma şekli boyle.” “Bu cok sinir bozucu cunku spor, sporcuya bağlı değil. Yani 100 metre sprint yarışında en iyi olanın kazanması gibi değil. Ancak yine de en iyi suruculerin en iyi araclarda olduğunu duşunuyorum, ancak Formula 1’deki tum iyi suruculer icin yeterli iyi arac yok.” şeklinde konuştu. Sainz, F1’in şu anki durumda potansiyel şampiyonları %100 kacırdığını duşunuyor. İspanyol surucu buna ornek olarak, 2005 ve 2006’da goreceli olarak en iyi olmayan aracla şampiyonluklar kazanan Fernando Alonso’yu gosterdi. “Hepimiz onun Formula 1’de daha fazla şampiyonluk yaşayabileceği, ancak yaşamadığı konusunda hemfikiriz. O da her surucu gibi iyi ancak şampiyonlukları az.” İnternet haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: İyi suruculer icin yeteri kadar iyi koltuk yok