Sergio Perez, Formula 1'de hicbir zaman iyi bir araca sahip olmadığını soyledi. Sergio Perez, Sauber ve Lewis Hamilton, McLaren Sergio Perez, Sauber Scuderia Ferrari Sergio Perez, McLaren ve babası Antonio Perez Sergio Perez, McLaren MP4-28 ve takım arkadaşı Jenson Button, McLaren MP4-28 Sergio Perez, Sahara Force India F1 VJM07 genişten alıyor Sergio Perez, Sahara Force India F1 VJM07 ve a hasarlı on kanadıyla Sergio Perez, dokuz yıldır Formula 1'de mucadele ediyor ve ilk iki yılında Sauber'le mucadele ederken, bu surecte uc podyum almayı başardı. 2013'te McLaren'a gecen Meksikalı surucu sadece 49 puan aldı ve sezon sonunda Force India'ya gecti. Son altı yılı Force India/Racing Point'te geciren Perez, bu surecte beş podyum elde etti. Genel olarak gridin istikrarlı suruculeri arasında kabul edilen Perez, bu yıl şimdiye kadar 13 puan aldı ve gelecek yıl da bu takımda devam etmesi bekleniyor. Meksikalı surucu şoyle konuştu: "Hicbir zaman iyi bir aracım olmadı. 2012'de Sauber C31 yarışta iyiydi. Sezonun birkac noktasında mukemmel sonuclar aldık. Ama doğruyu soylemek gerekirse dokuz sezon boyunca podyumlar icin savaşmamı sağlayacak bir aracım olmadı. Her zaman en iyi araca sahip olmayı istiyorum, ama maalesef şimdiye kadar bir tanesini bile suremedim." "En guclu noktam yarıştaki olayların nasıl gelişebileceğini ongormem ve doğru taktikleri secerken her fırsatı kullanabilmem. Taktik olarak bir surucunun cok şey başarabileceğini duşunuyorum. Taktiklerimi değiştirdiğimde podyuma cıkmayı başardım, ne zaman neler yapmam gerektiğini biliyorum. Son birkac yılda mumkun olan en yuksek sonucları elde etme yeteneğim olduğunu kanıtladım. Cok istikrarlıydım ve cok fazla puan aldım." "Şimdi yeni bir donem başladı. Butun bunlar beni cok motive ediyor ve projenin başarılı olmasını istiyorum. Ama bilirsiniz, bunlar kısa vadeli şeyler değil. Yeni sahipler takımı cok gec aldılar ve hazırlanmak icin sadece uc ayımız vardı." "Şimdi mumkun olan en hızlı şekilde gelişmek adına her şeyi yapıyoruz. Ancak biliyoruz ki, tum bunları yapmak vakit alıyor. Ama takımın iyi bir şansı olduğunu duşunuyorum." İnternet Haber