Di Montezemolo, Yeni Guc Dengelerine İşaret Etti PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Di Montezemolo, Yeni Guc Dengelerine İşaret Etti PDT®
-
17-10-2019, 12:14:19Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Max Mosley ve Bernie Ecclestone'nin egemenliğindeki donemin bittiğine inanıyor ve şu an gecerli olan maliyet krizinin, sporun ust duzey seviyesindeki değişimi hızlandırabileceğini duşunuyor. Montezemolo'nun FIA ve FOTA arasında kilit rol oynadığı goruşmelerden, maliyetlerin azaltılması ile ilgili bir dizi onlem uzerinde anlaşıldı. Bununla birlikte Montezemolo, takımlar arasındaki yeni ahengin sonuclarından biri olarak, Ecclestone ve Mosley ile gecmişteki catışmalarında kaybettikleri alanların daha iyi kavrandığını goruyor. Montezelomo işte bu yuzden de Mosley ile Ecclestone'nin zaman zaman gecmişte uyguladığı "bol ve ele gecir" taktiğinin şimdiden sonra işe yaramayacağına inanıyor. F1'in gelecekteki yonunu soran Gazetta dello Sport'a konuşan Montezemolo: " Zaman akıp geciyor ve birkac sene icinde ben de emekli olacağım." " Bu da kriz, enine sonunda yuzleşilmesi gereken bu yenilenmeyi hızlandırır. Ecclestone'yi 1973'ten beri tanırım ve onun harika bir iş cıkardığını duşunuyorum. Ama birkac sene once munakaşa ettik: gelirlerin % 70'ini kendisine % 30'unu takımlara dağıtması nedeniyle ona ac gozlu dedim. Şimdi 50-50'yiz. Dahasını yapmamız gerekecek, goreceğiz." " Belli olan şey, Formula 1'deki bol ve ele gecir kuralı bitti." Motorların omrunun uzatılması ve bağımsız takımlara tedarik icin ucuz anlaşmalar yapılması sozu ile, standart motorların spora girmesi tehdidi şimdilik rafa kalkmış durumda. Ve Montezemolo, kendilerinin standart motor ile yarışmaya zorlanması durumunda belki de butun ureticilerin spordan ayrılacağına inancını tekrarladı. Montezemolo: " F1'den ayrılmak icin doğru zamandı: butun takımlar icin standart motor onaylansaydı, en azından 4 veya 5 uretici ayrılacaktı. Ferrari'den başka 4 veya 5 demek istiyorum." " Temmuz ayında burada, Maranello'daki butun takımların katıldığı toplantıdan beri ileri yonde buyuk adımlar attık: 2009'da motorlarda şimdiden %50 tasarruf yapmış durumdayız ve 2012'den itibaren butun butceden %50 tasarruf yapacağız." Trf1.net __________________