İtalya Grand Prix’sindeki soruna rağmen Carlos Sainz’ın motoru hÂl calışır durumda, ancak takım arkadaşı Lando Norris grid cezası alacak. Sainz, Belcika Grand Prix’sine daha başlamadan once guc kaybı yaşamış ve yarış dışı kalmadan once sadece bir tur tamamlayabilmişti. Norris ise neredeyse tum yarışı beşinci sırada goturmesine rağmen son tura girerken guc kaybı yaşayarak yarış dışı kalmıştı. Norris, İtalya GP’de yeni bir motora geciş yapacak ve grid cezası alacak ancak zaten takım Monza’da bu cezayı almayı planlıyordu. Sainz, Belcika GP’sinde sorun yaşadığı motorun cuma antrenmanlarında kullanılabileceğini soyledi. Sainz, “Sorunun ne olduğunu artık biliyoruz. İyi haber ise, motorun hayatta olması ve antrenmanlarda kullanılabilecek olması. Nasıl olacağını goreceğiz.” dedi. Sainz’ın, cuma antrenmanları bittikten sonra Renault’nun son versiyon C motoruna gecmesi bekleniyor. İspanyol surucu, Spa’daki cuma antrenmanlarında son versiyon motoru kullanmış ve grid cezası almıştı. Boylece bu motoru havuza eklemişti. Norris’in Spa’da sorun cıkaran B versiyon motoru ise Monza’da kullanılamayacak. Ancak genc surucu, Monza’da cuma gunu eski bir motor kullanacak ve daha sonra C versiyon motora geciş yapacağı icin ceza alacak. Sorunun tekrarlamayacağından emin olup olmadığı sorulduğunda Norris, “Emin olabilir miyim bilmiyorum. Emin olduğumu soylemek isterdim ancak bu benim alanım değil.” “Sorunu buldular, bu hafta sonu bunun icin bir cozumleri var. Bu, daha once gercekleşmemiş bir şey değil.” “Takım ve Renault, her şey uzerinde calışıyor. Bunun bir daha gercekleşmeyeceğini ve hic sorun yaşamayacağımızı soylemek isterdim ancak bunu garanti edemem.” dedi. İnternet Haber