Schumi takım patronluğu teklifini geri cevirmiş
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Schumi takım patronluğu teklifini geri cevirmiş
-
17-10-2019, 11:43:00Michael Schumacher, Ferrari’nin kendisine Jean Todt’un gorevini teklif ettiğini, ancak bunun cok fazla zaman alan bir pozisyon olması nedeniyle bu teklifi geri cevirdiğini soyledi. Takım patronu olan Todt, bu sezon oncesinde Ferrari tarafından başka bir goreve atanmış, Todt’un yerine ise Stefano Domenicali getirilmişti. 7 kez dunya şampiyonu olduktan sonra 2006 sezonu sonunda aktif pilot olarak pistlere veda eden Schumacher, Todt’un yerine gecebileceğini ancak bunun cok fazla zamanını alacak olmasından dolayı bu teklifi geri cevirmeye karar verdiğini soyledi. International Herald Tribune gazetesine demec veren Schumacher, “Jean Todt’un yaptıklarını yapma imkanım vardı. Fakat onun benim işime bağlılığım gibi, işine ne kadar buyuk bir tutku ile bağlı olduğunu ve kendini adadığını gorunce; adeta Maranello’da yatıp kalktığını gorunce, kendime şu soruyu sordum: ‘Buna ihtiyacım var mı? Hayır, hayır’ cevabını verdim” dedi. Emekliye ayrılmasından sonra birkac kez takımın test programına katılan ve halen zaman zaman motosiklet yarışlarında mucadele eden Schumacher, şu an icin belli bir projeye yoğunlaşmak istemediğini ifade etti. Kendisini belli bir gorevle sınırlamak istemediğini ve ozgurce hareket etmeyi yeğlediğini kaydeden Schumacher, “Hayatımda yapmak istediğim bir sonraki şeyin ne olduğunu gormek icin ozgur olmak istiyorum. Şu an ozgurum. Yapmak istediğim şeyi seciyorum” dedi. Bununla birlikte, kendisini zorlayacak yeni faaliyetler bulmaya ihtiyacı olacağını soyleyen Schumacher, “Aksi takdirde ofis masasında oturup zaman gecirmek istemiyorum” şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com __________________