Force India'da buyuk değişim
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Force India'da buyuk değişim
-
17-10-2019, 11:42:57Colin Kolles ve Mike Gascoyne, 2009'a ilişkin teknik planlar hakkında gelecek hafta başında yapılacak acıklama oncesinde Force India'dan ayrıldı. Takım patronu Kolles ve teknik patron Gascoyne'nin artık takımda hicbir resmi gorevi bulunmayacak. bununla birlikte Force India'nın sahibi Vijay Mallya, takımın yonetiminden tam yetkili ve sorumlu olacak. Mallya'ya takım patronluğu gorevinde Force India Direktoru Robert Fernley yardımcı olacak. İşin teknik tarafında baş tasarımcı Mark Smith ve teknik direktoru James Key yer alacak. Bu ikili gelecekteki aracların tasarımının sorumluluğunu paylaşacak. Hindistanlı milyarder işadamı Mallya dun gelen değişikliklerin ardından yaptığı acıklamada, "Force India benim en zor projem. Benim işle daha fazla ilgilenmem ve performans acısından daha fazla sorumluluk gerektiği cok acık bir şekilde goruluyor" dedi. Mallya, "Bu sezon uzun bir yol yaptık. Fakat verimliliği azami seviyeye cıkarmak icin, daha fazlasına, yonetim yapısında koklu bir re-organizasyona gitmemiz gerekiyordu" şeklinde konuştu. Mallya, "Colin Kolles'e boylesine kucuk bir takımı hayatta tutmak icin bitmez tukenmez gayretlerinden dolayı teşekkur etmek istiyorum. Mike Gascoyne, teknik uzmanlığını bu işe adadı. HEr ikisi de takımı bugunku seviyesine getirmede onemli rol oynadılar" diye konuştu. Force India patronu, 10 Kasım'da takımın teknik ve idari olarak planlarını acıklayacağını belirtti. Dun Ferrari ile motor anlaşmasını sona erdirdirdiğini acıklayan Force India'nın onumuzdeki sezon teknik işbirliği ve motor icin McLaren-Mercedes'le anlaşması bekleniyor TurkiyeF1.com __________________