Sergio Perez, eğer en iyi takımlar kendisini isterse Racing Point'in buna izin vereceğini duşunuyor. F1 dunyası, Spa'da Meksikalı surucu Racing Point ile uc yıllık yeni bir sozleşme imzaladığında şaşırmıştı, cunku hem kendisi hem sponsorları genellikle bir yıllık anlaşmaları tercih ediyordu. Monza'da konuşan Perez, "Bu takımın cok buyuk potansiyeli olduğunu duşunuyorum, ozellikle daha kucuk takımların 2021'den itibaren buyuk olanlara karşı daha cok şansı olacak." dedi. Ancak 29 yaşındaki Perez'in, uzun vadeli bir Racing Point anlaşması yaparak ust duzey bir takıma yeniden katılma hayalinden vazgectiği sonucuna varılabilir. Perez, aldığı kararı şoyle anlattı: "Gecmişte cok yakın olsam bile Mercedes veya Ferrari ile calışamayacağımı biliyordum. Gelişmek, yoluma devam etmek istedim." "Şimdi onumde bu konu hakkında endişelenmeden gecirebileceğim birkac yılım var. Sozleşmeler ve goruşmeler gibi dikkatinizi dağıtan şeyler hakkında duşunmek yok. Şimdi nerede olacağımı biliyorum ve suruşume ve takımla calışmaya odaklanabilirim." "Ancak herhangi bir kapı acılırsa, takımımın onume engel cıkartmayacağına eminim." dedi. İnternet Haber