Valtteri Bottas, kurallarda olan tuhaflık sayesinde İtalya GP sıralamalarında kırmızı bayrak sallandığı esnada tamamladığı turu korumayı başardı. Sıralamalarda Q3'un ilk turları biterken Kimi Raikkonen Parabolica'da kaza yaptı ve kırmızı bayraklar sallandı. Kırmızı bayraktan saniyeler once bazı pilotlar tur zamanlarını tamamlarken, Bottas ışıklardan hemen sonra turunu tamamlayabildi. Kırmızı bayrak uyarısı, Bottas'ın ekranına da hemen yansıdı. Bu bilgilendirme, Bottas cizgiyi gecmeden kendisine iletildi. İlk başta Bottas'ın derecesi zaman ekranlarına yansımadı ve yarış muhendisi ona, turu tamamlayamayan ilk ismin kendisi olduğunu bildirdi. Ancak birkac dakika sonra zaman ekranlarına Bottas'ın 1:19.354'luk derecesi eklendi. Bu derece ile Bottas 3. sırada kendisine yer buldu. Son seanstaki ikinci turlarda yaşanan sorunları dikkate alırsak, bu tur zamanı verilmeseydi Bottas yarışa 9. sıradan başlamak zorunda kalacaktı. Motorsport.com, seansın durdurulma şekli dikkate alınarak Bottas'ın tur zamanının kabul edildiğini oğrendi. Kırmızı bayrak, Bottas turunu tamamlamadan hemen once hakem yonetim odasından devreye sokuldu ancak resmi zamanlama sisteminde kırmızı bayrağın devreye girdiği an, Bottas'ın turunu tamamlamasının az farkla sonrasına denk geldi. Yani Bottas, hakem odası ile FIA'nın resmi mesajlaşma sistemi arasındaki minik gecikme farkı sayesinde tur zamanını korumuş oldu. Dikkate alınan zaman, kırmızı bayrak mesajının, resmi mesajlaşma sisteminde gorunduğu an olarak kabul ediliyor. Bu sayede Bottas, yarış resmi olarak durdurulmadan hemen once damalı bayrağı gectiği icin derecesini korumuş oldu. Sıralamaların ardından konuşan Bottas, sonunda kabul edilen derecesinin Raikkonen'in kazasından etkilendiğini, aksi takdirde daha hızlı olabileceğini soyledi. Bottas, "Kimi icin sarı bayraklar sallanıyordu, bu yuzden sağlam bir şekilde ayağımı gazdan cekmek zorunda kaldım. Pole pozisyonunu orada kaybettiğimi hissediyorum. Mumkun olabileceği icin sonucun boyle olması sinir bozucuydu ancak tabii ki daha kotusu de olabilirdi." dedi. İnternet Haber