Max Verstappen’in Nico Rosberg’in “yeni Jacques Villeneuve” olduğunu soylemesi, Lewis Hamilton’ı guldurmuş. Rosberg, 2016’da Formula 1 dunya şampiyonu olduktan sonra spordan emekli olmuştu. Daha sonra İngiliz ve Alman televizyon kanallarında yorumculuğa başlayan Alman surucu, kendi YouTube kanalını da acmıştı. Rosberg, Verstappen’in gectiğimiz hafta sonu Belcika Grand Prix’sindeki suruşunu eleştirmişti. Verstappen de bunun uzerine Rosberg’i, 1997 F1 dunya şampiyonu Villeneuve’e benzetip, iki eski şampiyonun da kariyerleri bittikten sonra duzenli olarak aykırı goruşler ifade ettiğini soylemişti. Hamilton, Mercedes’te takım arkadaşları oldukları zamanlarda Rosberg’le gergin bir ilişkiye sahip olmuştu ve Instagram’dan yaptığı paylaşımda Verstappen’in bu yorumlarını gorduğunde “kahkahalara boğulduğunu” belirtti. Eski suruculerin mevcut grid hakkındaki yorumları hakkında ne duşunduğu sorulduğunda Hamilton, “Durust olmak gerekirse, bunların hakkında pek duşunmuyorum.” “Verstappen’in yorumunun gercekten komik olduğunu duşundum. Genel olarak Max’in komik bir cocuk olduğunu duşunuyorum, yorumunu gorduğumde de guldum.” “Bu ilginc. Cunku butun suruculer olarak, eleştirilmenin nasıl olduğunu biliyoruz. Ve suruculer emekli olduklarında bu eleştirmenlerden biri oluyorlar, bu ilginc.” “Ne yazık ki suruculer emekli olduklarında sporla ilgileri kalmıyor ve kendilerini gostermek icin diğerlerini kullanıyorlar. Ancak sporun bir tarzı da bu sanırım.” şeklinde konuştu. Verstappen’in yorumları hakkında konuşan Rosberg ise, “Villeneuve, her hafta sonu padokta, haberlerde her surucuyu cok fazla eleştiriyor, iyi bir dil kullanmıyor.” “Verstappen’in beni yeni Villeneuve olarak adlandırması tam olarak doğru değil.” “Ancak yine de onun Spa’da hatalı olduğunu duşunuyorum. Ben olsaydım ayağımı gazdan cekerdim ve biraz daha dikkatli olurdum. O ise tam gaz devam etti ve tabii ki dumduz gidip onundeki araca vurdu.” “Bunu soylemem onun pek hoşuna gitmedi.” ifadelerini kullandı. Verstappen ise Spa’da Kimi Raikkonen ile yaşadığı ilk temastan sonra Eau Rouge’da Fin surucuye bir kez daha temas etmesinde sucu olmadığını soyledi. Arac ustu goruntulerde Verstappen’in Eau Rouge’a gaz keserek geldiği goruluyor. Verstappen bu konuda, “Suspansiyon hasarlıydı, bu yuzden pite donmek icin yavaş şekilde ilerliyordum. Ancak Eau Rouge’a geldiğimde tamamen kırıldı.” “Direksiyonum kendi kendine hareket etmeye başladı, daha sonra ise Kimi ile cok kucuk bir temas yaşadık ancak Kimi onun uzerine surduğumu duşundu. Ancak bilerek yapmadım, direksiyonu donduruyordum ancak arac donmuyordu.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen’in Rosberg yorumları, Hamilton’ı guldurmuş