McLaren takımı, İtalya GP'de Carlos Sainz'ı piste guvensiz bir şekilde cıkardığı gerekcesiyle 5000 Euro para cezası aldı. Sainz, pit stoplara kadar 6. sıradaydı ve o noktada yarışı tamamlayabilecek gibi gorunuyordu ancak pit esnasında sağ on tekerlek duzgun takılmadığı icin, İspanyol surucu pit sonunda aracını kenara cekerek yarışa veda etmek zorunda kaldı. Yarışın ardından yapılan incelemede hakemler, Sainz sorunu anlar anlamaz aracını kenara cekse de bunun guvensiz bir şekilde cıkarılma olduğunu belirlediler ve McLaren'a para cezası verdiler. Yarışın ardından konuşan Sainz, pit stopun bircok acıdan felaket olduğunu soyledi. Sainz, "Oyle boyle bircok şey oldu. Işık once yeşil oldu, o an aracın gitmeye hazır olduğunu duşundum ancak sonrasında yine kırmızı oldu. Aracı yeniden kaldırdık ve lastiği yeniden taktılar. Aracı yeniden indirdiler ve o an gitmeye hazır gibiydik. Ancak sonrasında..." "Biraz felaket bir pit stoptu ancak bu tur şeyler olur. Hepimiz insanız ve hatalar yapabiliriz. Belki bir yerlerde bir şey kırılmıştı. Analiz edip, ders cıkarmalı ve iyileşmeliyiz." dedi. Hayal kırıklığına rağmen Sainz, takımı suclamanın bir anlamı olmadığını cunku takım olarak pit stoplar ve stratejiler konusunda normalde en iyilerden birisi olduklarını soyledi. Sainz, "Kotu oldu cunku yaşananlara baktığımıza 6. sırada tamamlayacak gibi gorunuyorduk." "Renault'lar hızlıydı. Albon, yumuşak lastiklerle yakaladığında beni gecememişti. Orta lastiklerle daha hızlı olabileceğini duşunmuştum. Albon ile temasın ardından sorun yaşıyordum. Aracın arkasında parca koptu ve tur başına 0.2 - 0.3 sn kaybediyorduk." "Ancak her şey iyi gidiyordu. Ardından pit stop geldi ve biraz kaos yaşadık. Biraz yanlış anlaşılma oldu ve pit stopu başarıyla tamamlayamadık." "Ancak normalde bu sene pit stoplarda ve stratejide cok iyiyiz." "Bugun bu yuzden 8 puan kaybettik ancak bu sene strateji ve pit stop sayesinde bugun kaybettiğimizden cok daha fazlasını kazandık. Bu yuzden aşırı uzulmemeli, yaşananları analiz ederek neyi daha iyi yapabileceğimizi oğrenmeliyiz." dedi. İnternet Haber