Red Bull pilotu Max Verstappen, 19. sıradan başladığı İtalya GP'nin ilk virajında onde yer alan suruculerin neredeyse durduğunu, bu yuzden on kanadına hasar verdiğini soyledi. Motor cezası nedeniyle yarışa en arkadan başlayan Verstappen, startın ardından ilk viraja gelirken atak yapmayıp onde olanları izlemeyi tercih etti. Buna rağmen Verstappen, ilk viraja girerken ondeki suruculerin adeta durması nedeniyle pist dışına cıkmak zorunda kaldı ve o esnada on kanadına hasar verdi. Bu hasarın ardından erken pit stop yapan Verstappen, buna rağmen yarışı 8. sırada tamamlamayı başardı. Verstappen, "Gec fren dahi değildi, sadece takip ediyordum... Bir anda her şey neredeyse durdu." "Kacmaya calıştım ancak yine de Sergio ile temas yaşadım. Sanırım arka tekerleğine vurunca on kanadım kırıldı, bu yuzden pite girdik." dedi. Verstappen, o andan sonra yarışta her şeyin kendilerine karşı olduğunu ve pozisyon mucadelesi verdikleri rakiplerinin, Carlos Sainz'ın yaşadığı sorun sonrası sanal guvenlik aracı periyodunda pite gelerek avantaj kazandıklarını soyledi. Verstappen, "İyi performansa sahiptik. Cok fazla aracı gectim ancak ardından Sergio'nun arkasında takılı kaldım. Maksimum hızları cok yuksekti. Gecme şansım yoktu." "Ardından yine sanal guvenlik aracında şanssızlık yaşadım. Bu sayede 2-3 arac beni pit stopta gecti." "Tum yarış boyunca her şey bize karşıydı ve istediğimiz gibi bir yarış olmadı." "Bazen arkadan başladığınızda her şey harika ilerler, gecen sene Austin'de olduğu gibi ancak tabii ki her zaman o şekilde olmaz." dedi. Perez'le olan mucadelesinden keyif alıp almadığı sorulduğunda Verstappen, "Onu gecmek istiyordum. Bu yuzden bu durumda arkasında takılı kalmışsanız keyif alamazsınız. Ancak tabii ki onu anlıyorum. Onlar icin Red Bull'u arkalarında tutmak iyi bir başarı." dedi. İnternet Haber