Mercedes takım patronu Toto Wolff, Charles Leclerc’in İtalya Grand Prix’sinde yaptığı savunmaların “cizgiyi aşmış” olabileceğini duşunuyor. Hamilton, Monza’da liderlik icin savaştığı Leclerc’in sert savunması yuzunden birkac kez temastan kacınmak icin hamle yapmak zorunda kalmıştı. Roggia şikanında bu ikilinin yaşadığı temas sonrasında Leclerc’e siyah/beyaz uyarı bayrağı gosterilmesine rağmen Wolff, bu olayın ceza gerektirebileceğini duşunuyor. Yarıştan sonra konuşan Wolff, “Hakemler doğru kararlar verme konusunda cok zorlu bir durumdalar, kararlar her zaman cok kesin olmuyor.” “Daha hararetli şeyler gormek istediğinizi biliyorum, ancak zaten uğraşacak yeteri kadar problemim var ve F1 yarış direktoru Michael Masi’nin problemlerini de bunlara eklemek istemiyorum.” “Yarış cok sertti, belki de cizgiyi aşmıştı ve Lewis bir kaza olmaması icin bazı hamleler yaptı.” “Ancak gunun sonunda, ne yapabilirsiniz ki? Monza’da lider giden bir Ferrari’ye beş saniye zaman cezası mı vereceksiniz? Bunu yapamazsınız cunku bir polis eskortuna ihtiyacınız olur.” “Gelecekte birbiriyle temas eden cok arac olacak, bu daha yaygın olacak. Bana gore bu, bir kaza ile sonuclanacak bir noktaya gelecek ve bunu tekrar konuşacağız. Bu an gelene kadar, yarışmalarına izin vereceğiz.” şeklinde konuştu. İnternet Haber