Alonso takım ciftleri icinde en iyi sıralama performansını gosterdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso takım ciftleri icinde en iyi sıralama performansını gosterdi
-
17-10-2019, 11:34:25Fernando Alonso, bu sezon her sıralamada takım arkadaşını geride bırakan tek pilot oldu. Bu sezon geride kalan 18 Grand Prix’de Nelson Piquet, takım arkadaşının arkasından start aldı ancak gelecek sene start alıp alamayacağı belli değil. Brezilyalı caylak pilot yaptığı acıklamada, “Gorulduğu gibi zor bir sezon oldu. Fakat bircok şey oğrendim, oğreniyorum. Bircok yeni şey keşfediyor ve kendimi geliştiriyorum” dedi. Gelecek sene Formula 1’de kalıp kalmayacağı konusundaki bir soruya Piquet, “İyi bir şansım olduğunu duşunuyorum” cevabını verdi. Ote yandan Alonso’nun takım icindeki onemli başarısına karşılık, Red Bull pilotu Mark Webber de, takım arkadaşı David Coulthard’ı bu yıl 15 kez sıralamalarda geride bıraktı. Toyota da ise Jarno Trulli, 14 kez Timo Glock onunden start aldı. Heikki Kovalainen’in Lewis Hamilton’a oranı 13’e 5 olurken, Felipe Massa 12 kez Kimi Raikkonen ise 6 kez birbirinin onunde yer almayı başardı. Brezilyalı caylak pilot Piquet gibi, F1 tarihinin en tecrubeli pilotu Brezilyalı Rubens Barrichello da gelecek seneki koltuğundan pek emin değil. Barrichello bu yıl sıralamalarda 10 kez takım arkadaşından daha iyi dereceler elde etti. Force India da ise Adrian Sutil ile Giancarlo Fisichella arasındaki durum 9’a 9. BMW Sauber’de Nick Heidfeld, Williams’da Kazuki Nakajima, Toro Rosso da Sebastien Bourdais ise 18 yarıştan sadece 5’inde takım arkadaşlarından daha iyi bir sıralama derecesi yapmayı başarmışlar. TurkiyeF1.com __________________