Robert Kubica, kendisinin ve BMW Sauber'in Brezilya Grand Prix'de cok hata yaptığını yaptığını belirterek, suruculer klasmanında ucuncu sırayı kaybetmekten dolayı uzuntulu olduğunu ifade etti. İnterlagos'taki mucadeleye Kimi Raikkonen'in altı puan onunde başlayan Polonyalı surucu, yarışı 11. sırada bitirirken, Fin surucunun ucuncu olmasıyla klasmanda gerilemiş oldu. Yarışa kuru hava lastikleriyle başlamanın bir hata olduğunu kaydeden Kubica, "Suruculer klasmanında, son yarışta ucunculuğu kaybetmek kesinlikle iyi bir durum değil. Hafta sonunda cok fazla hata yaptık ve sonuc bu oldu" dedi. Kubica, "Maalesef kuru lastiklerle start aldım. Pist şartlarıyla ilgili olarak elimizdeki bilgi yanlıştı. Cok uzun bir sure Adrian Sutil'in arkasında kaldım. Yarışın son turlarına doğru birkac pozisyon kazandıma ama artık cok gecti" şeklinde konuştu. Klasmanda altıncı sıraya gerilerken Nick Heidfeld ise, "Bugun en buyuk problemim ilk cıkıştı. Daha sonra birkac iyi sollama manevram oldu ve pozisyon kazandım. Ama bu sefer de aracın dengesi bozuldu ozellikle Jarno Trulli'nin arkasındayken downforce kaybettim" dedi. Heidfeld, "Yarışta daha sonra Mark Webber arkasına yerleştim. Burada onunla mucadele ederken lastiklerim mahvoldum. Ardından bitime sekiz tur kala yağmur gelince bir kumar oynadım ve pite girip ara lastikleri taktım. Kaybedeceğim hicbir şey yoktu" dedi. Alman surucu, "10. sıradaydım, yine aynı pozisyonda kaldım. Her neyse, bugun iyi bir yarış cıkaramadık ama iyi bir sezon gecirdik" yorumunu yaptı. TurkiyeF1.Com __________________