Lewis Hamilton, şampiyonluğu duşunmeseydi İtalya Grand Prix’sinde Charles Leclerc ile “temas yaşamış olabileceğini” soyledi. Şampiyona lideri Hamilton, Monza’da 20 tur boyunca Ferrari’nin genc surucusu Leclerc’e buyuk baskı kurmuştu ve yaptığı iki ciddi atakta sert bir savunmayla karşılaşmıştı. İlk atakta Hamilton, Roggia şikanına gelirken dış taraftan atak yapmıştı ve Leclerc kendisini sağ tarafa doğru sıkıştırmıştı. Curva Grande’deki diğer atakta ise Leclerc, Hamilton’ın onunu ani bir manevrayla kapatıp rakibinin gaz kesmesine neden olmuştu. Şampiyonanın sonucu belli olsaydı Leclerc’e aynı şekilde yaklaşıp yaklaşmayacağı sorulduğunda Hamilton, “Teması onlemek icin hamle yapmazdım. Ve temas yaşayabilirdik.” dedi. Leclerc yarıştan sonra yaptığı acıklamada ilk kez bir Ferrari surucusu olarak Monza’da yarışmanın, “kafasında sahip olduğu tek şeyin kazanmak olduğu ilk hafta sonu” olmasını sağladığını soyledi. Hamilton, giriştikleri mucadelenin sıcaklığıyla Leclerc’in “tehlikeli” surduğunu soylemiş, ancak yarıştan sonra yaptığı acıklamada Ferrari surucusunun “saygısızlık yapmadığını” ve olayların birkac “yakınlaşma” olduğunu belirtti. Hamilton, “Bir sorunumuz yok, bir savaşta değiliz. Aractan inerken onu tebrik ettim. Charles’ın en saygılı suruculerden biri olduğunu duşunuyorum.” “Onunla ilk kez tekerlek tekerleğe mucadele ettim. Yeni bir surucuyle mucadele ettiğinizde, farklı senaryolara nasıl yaklaştıklarını oğreniyorsunuz.” “Ve belki de aracı farklı bir şekilde konumlandırıyorsunuz, belki bir dahaki sefer daha iyi bir iş yaparım.” şeklinde konuştu. Hamilton, Leclerc ile giriştiği mucadeleyi gecen sene Kimi Raikkonen’le girdiği mucadeleyle karşılaştırmanın adil olmayacağını da soyledi. “Gecen sene duzluklerde bu kadar hızlı değillerdi ya da biz bu kadar yavaş değildik.” “Charles ile bu savaşı ozel bir şekilde konuşabiliriz ancak buyuk bir olay değil ve yarışmaya devam edeceğiz.” “Birlikte mucadele edeceğimiz yarışları sabırsızlıkla bekliyorum.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Leclerc ile savaşırken şampiyonluk savaşını duşunmuş