Charles Leclerc, İtalya GP'de takım arkadaşı Sebastian Vettel'in attığı spininin Mercedes Formula 1 takımının stratejik anlamda avantaj kazanmasına yardım ettiğini soyledi. Vettel yarışın henuz ilk olumunde dorduncu giderek spin attı ve tekrar piste donerken Lance Stroll'e carptığı icin, galibiyet savaşında Leclerc'i Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas karşısında yalnız bıraktı. Mercedes boylelikle stratejik anlamda secenekleri ikiye bolerken, Hamilton daha kısa bir ilk bolum gecirdi, Bottas ise daha uzun bir ilk bolum atarak son bolumde lastik avantajına sahip oldu. Leclerc, "Stratejimiz iyiydi. Elbette zor durumdaydık cunku iki Mercedes'e karşı tek Ferrari'ydim. Bir aracla uzun sure kalıp, diğeriyle erkenden pite girme oyunu oynama şansları oldu." "Cok zordu ama sonunda zor olanlarda doğru olanı secmeyi başardık." "Elbette bir arac yerine iki araca sahip olmak her zaman icin daha kolaydır. Ama Seb sıralamalarda cok şanssızdı.Ucuncu bolumdeki ikinci denemesinde zaman turu atamadı. Gelecekte daha iyi olacağından eminim." Binotto ise daha sert lastiklere gecişi şoyle yorumladı: "Yumuşak lastiklerde aşınma kritik değildi ama vardı. Daha sert lastikleri koyarak yarışın sonuna kadar aynı tempoda gidebileceğimizi biliyorduk. Diğerleri orta lastiğe gectiği icin, pit stoptan sonraki ilk turun zor olacağını biliyorduk. Bu galibiyet icin onemli bir andı. Bence cesur bir secimdi ama doğru olandı." Lewis Hamilton ise, "Sabah sert lastikleri kullanabilir miyim diye sordum ve onlar 'hayır' dediler. Boyle dediler cunku yeterince hızlı gidip gidemeyeceğimizi gormek icin yeterince uzun sure gidemedik." dedi. İnternet Haber