Ferrari surucusu Charles Leclerc, İtalya Grand Prix’sinde liderliğini Lewis Hamilton’dan savunurken “kabul edilebilirliğin” sınırında olduğunu bildiğini soyledi. Leclerc, ikinci şikanda Hamilton kendisine liderlik icin atak yaptığında frenlemede yon değiştirmiş ve rakibi pist dışına taşmıştı. Monakolu surucu, yarış direktoru Michael Masi tarafından yeniden yarışlarda kullanılmaya başlanan siyah/beyaz uyarı bayrağının gosterildiği ikinci isim olmuştu. Gectiğimiz yarış Spa’da Pierre Gasly’e de bu bayrak gosterilmişti. Ancak Leclerc, bu uyarıyı aldıktan sonra yarışın geri kalanında aklında bu uyarıyı duşunmediğini soyledi. “Hayır, sınırda olduğumu biliyordum. Ancak bu galibiyeti almak icin her şeyimi vermeyi istedim.” “Bu uyarı, aklımın bir koşesinde değildi. Kabul edilebilirliğin sınırında olmayı denedim ve bunu yaptım, bu yuzden de galibiyeti aldığım icin cok mutluyum.” “Acıkcası iyi hissettiriyor. Sezona kolay bir başlangıc yapamamıştım, birkac hata yapmıştım ve bunu biraz gencliğime de verebiliriz diye duşunuyorum. Ancak yine de bu bir bahane değil. Sezonun başından beri buyuduğumu hissediyorum.” “Gecen sene bana yapılan eleştirileri anladım. Acıkcası cok genctim, F1’deki ikinci senemde Ferrari’ye geciyordum, tabii ki erkendi. Ferrari’ye, bana inandıkları icin sadece teşekkur edebilirim. Bircok veriye sahiplerdi ve analiz ettiler. Kolay bir karar değildi.” “Bu tur bir sonucu almaktan dolayı cok mutluyum, ki bu da sanırım bazı insanların duşunduğunden daha hazır olduğumu gosterdi.” İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: “Monza’da kasıtlı olarak sınırdaydım”