Ferrari'den cekilme tehdidi!
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari'den cekilme tehdidi!
-
17-10-2019, 11:23:00Formula 1 Dunya Şampiyonası'nda 2010 yılı icin ongorulen kural değişiklikleri, Ferrari'nin tepkisine neden oldu. Ferrari, motor standardizasyonuna ilişkin yeni duzenlemeler karşısında Formula 1 yarışından cekilmeyi de duşunebilecekleri tehdidinde bulundu! Formula 1 Dunya Şampiyonası'nda 2010 yılı icin ongorulen kural değişiklikleri, Ferrari'nin tepkisine neden oldu. İtalyan otomotiv sanayinin dunyaca unlu markası Ferrari, motor standardizasyonuna ilişkin yeni duzenlemeler karşısında Formula 1 yarışından cekilmeyi de duşunebilecekleri tehdidinde bulundu. Ferrari Yonetim Kurulu, konuya ilişkin değerlendirmesini, bugun akşam saatlerinde yazılı bir acıklamayla duyurdu. Ferrari Yonetim Kurulu, Luca di Montezemolo başkanlığındaki toplantı sonrasında yayımlanan acıklamada, Formula 1 yarışına ilişkin yeni duzenlemelerin ''ciddi bir endişe'' kaynağı olduğuna değindi. Acıklamada, motor standardizasyonuna ilişkin yeni duzenlemelerin, ''Formula 1'in rekabet ve teknolojik gelişmeye dayalı varoluş nedenini ortadan kaldırıcı bir nitelik taşıdığı'' ileri suruldu. Formula 1 Dunya Şampiyonası'na 1950'den beri katılan Ferrari'nin oteden beri rekabet ve teknolojik gelişmeye onem verdiğinin hatırlatıldığı acıklamada, ''Yonetim kurulu, bu unsurların ortadan kalkması durumunda, ilgili yarışta yer almaya devam edip etmeyeceğini ortaklarıyla birlikte yeniden gozden gecirme hakkını saklı tutmaktadır'' denildi. Ferrari Yonetim Kurulu, uluslararası finans krizinin yaşandığı mevcut koşullarda, ''motorlar başta olmak uzere maliyetlerin azaltılması'' gerektiğine de dikkati cekti. Formula 1 konusundaki yeni duzenlemelerin bu acıdan kaygı verici olduğuna değinilen acıklamada, Ferrari'nin, gerekirse radikal kararlar almaktan cekinmeyeceği de kaydedildi. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), Formula 1 yarışlarında yeni motor konusundaki onerilerin en gec 7 Kasım'da sunulması gerektiğini duyurmuştu. Firmanın yonetim kurulunun konuya ilişkin yazılı acıklamayı, FIA duyurusunun akabinde yapmış olması da dikkati cekti. Ajansspor __________________