Hamilton "1 Numara Olmak Şu Ana Kadarki En Guzel Şey"
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton "1 Numara Olmak Şu Ana Kadarki En Guzel Şey"
-
17-10-2019, 11:22:01Lewis Hamilton, Brezilya'da kazandığı ilk şampiyonluğunun ardından ilk konuşmasını gercekleştirdi. Hala hafif bir inanamama duygusu yaşayan Hamilton yarışı "Cılgındı, cok cılgın." şeklinde adlandırıyor. Hamilton bu sabah dunya şampiyonu olarak uyandı ve boylece hayalini gercekleştirmiş oldu. Hem de bu şampiyonluğu her zaman ustun tuttuğu Ayrton Senna'nın memleketinde kazandı... [IMG]http://img404.**************/img404/1235/thumbnailphpfilemclarentv8.jpg[/IMG] Hamilton "Dun gece icmedim. Sadece bir kac bardak şampanya ictim ancak genel olarak su ictim." "Gece bir koşede oturduğumu ve bir muziğin geldiğini hatırlıyorum: We are The Champions by Queen. Tum takım uyelerini, mekanikerleri, muhendisleri, yiyecek sağlayanları, patronlarımı, babamı, herkesi gordum. Hepsi cok mutluydu." "Orada oturabildim ve herkesleydim. Bu, diğer insanları mutlu yapmanız, kelimelere dokemeyeceğiniz bir his. Bunu gormek gercekten cok hoştu ve ben artık uyumaya hazırdım. Dersimi gecen sene oğrendim!" "Harika bir his. Harika bir his. Bu sabah kalktım, kendimi rahat hissediyordum, memnundum ve enerji doluydum. Gercekten cok taze hissediyordum ve artık kafamda 'woww. şampiyon oldun" duşuncesi vardı." "Bunu başarmayı hayal etmiştim belki de bu yuzden hayal gibi duruyor. Belki de bu yuzden surekli, gerceği gormek icin aklıma geliyor. Bu harika bir duygu." dedi. Yarışın son bolumu hakkında konuşan Hamilton "Ever, durumun tamamen farkındaydım. Tum yarış boyunca sanırım Felipe'nin lider olduğunu bilmiyordum, sadece onun olduğunu tahmin ediyordum. Telsizden bunu sormadım cunku kendi işime odaklanıyordum. En azından 5. bitirmem gerektiğini biliyordum ve buna odaklanmıştım." "4.ydum, orada rahattım. Aracın yarışı tamamlaması icin uğraşıyordum, vites değişimlerine bakıyordum, lastiklerime bakıyordum ve her şeyi kontrol ediyordum. Sonuna doğru cok zorlaştı cunku yakıtım coktu. Siz de biliyorsunuzki biz bazı noktalarda lastikleri cok kullanıyoruz ve lastikleri korumam gerekirken cok fazla yakıta sahiptim." "Sonlara doğru Vettel'i arkamda tutmaya calışıyordum ancak daha sonra yağmur kotuleşti. Lastikleri değiştirdim ancak diğerlerine gore daha az downforcea sahiptim. Duzluklerde hızlıydım ancak bu yağmurda mukemmel bir şey değildi." "Ancak onu arkada tutmak icin herşeyi yaptık ve son 2 tur kariyerimin en zorlu iki turu oldu. Ona karşı pozisyonu kaybetmemden sonra yapabileceğim hicbir şey yoktu." "Ona yaklaşmak icin zorluyordum ve daha fazla risk alıyordum. Gereksiz riskler değildi ancak 6. olduğumu biliyordum ve şampiyonluktan 1 puan uzakta olduğumu biliyordum. Cizgiyi gectiğimde bile kazandığımı bilmiyordum." "(Vettel'e gecildikten sonra) Onu tekrar gecmem gerektiğimi biliyordum. Odaklanmanızı kaybetmeniz icin zamanınız yok. Sadece duşunmek lazım, onu nasıl gecebilirdim? Nerede zaman kaybediyordum? Mumkun olduğu kadar kısa surede duşunmeliydim cunku sadece 2 turum vardı." "Nerede zaman kaybettiğimi her yerde analiz etmeye calışıyordum. O anda aracım harika değildi ve aracı tamamen kullanmaya calışıyorduk. Yakındım ancak bir kac viraj kalmıştı ve yeterli değildi." "Arka lastiklerim tamamen bitmişti ve ona yeteri kadar yaklaşamıyordum. Ardından sanırım 10. virajda Glock'un hemen onumde olduğunu soylediler. Slick lastiklerdeydi ve sorun yaşıyordu. Onu gecebilirsem harika olacaktı. Yeteri kadar yakın olup olmadığımı bilmiyordum ve sadece 2 viraj kalmıştı." "11. viraja geldim ve Vettel'in onu gectiğini gordum. Tam virajı gecmek uzereydi ve iceriye daldım. O anda biraz rahatladım ve artık başardığımı duşundum. Takımın şampiyon oldun diye bağırmasını bekliyordum! Ancak bunu yapmadılar. Bir an panikledim!" "Cizgiyi gectiğimde doğruyu oğrendim ve her zamankinden daha duygulanmıştım. Aptal gibiydim cunku yapmamız gerekeni yaptık. Belli bir noktada bitirmek icin Brezilya'ya geldik ve bir yarışcı icin yarış kazanmayıp belli pozisyonlar icin yarışmak cok zor. Ancak daha buyuk odulu istedik. Yorucuydu. Cok şey olup bitiyordu." "Gecen sene benden cok şey aldı ancak bu sene daha da fazlasını aldıu. Cok şey oluyordu, insanlar sağımdan solumdan cekiyordu. Ben anı kucaklamak istedim ve hala oyleyim. Harika bir duygu; Bu sabah kendimi cok taze hissettim. Artık aracımdaki 22 numarayı beklemek zorunda değilim." "Aracımda 1 numaraya sahibim ve bu şu ana kadarki en guzel şey." dedi. Hamilton, 2008 şampiyonasından cıkarılabilecek cok onemli dersler olduğunu ve artık daha da olgun bir pilot olduğunu soyledi. Hamilton "Bu senenin gecen seneye gore daha farklı olduğunu duşunuyorum. Gecen sene daha fazla istikrarlıydık ve daha az hata vardı. Sezon sonunda dunya şampiyonu lideriydim ve 2007 Brezilya'da şampiyon olabileceğim baskısı genc omuzlarım icin cok ağırdı." "ŞAmpiyonayı kaybetmek beni daha da guclendirdi ve bu sayede bu sezon sonunda zorladık. Bu sene kazandığımız bazı yarışlar var ve Silverstone, Monaco, Almanya gibi en iyi yarışları kazandık. Ancak bunun yanında benim hatam ya da takımın hatası ile kaybettiğimiz bazı yarışlar da var." "Ancak takım olarak kazanıp kaybediyoruz. Gelecek seneye girerken bu sene neler olduğunu analiz edeceğiz ve bunları duzelteceğiz." "Bunlar ince değişiklikler olacak ancak sonuclara cok onemli etkisi olabilir. Arac uzerinde zorlayıcı olacağız ve ilk yarışa cıktığımda daha zinde olmak istiyorum. Ancak artık bu hataları tekrar yapmamaya odaklanacağız, bu hafta sonuna yaklaştığımız gibi, daha istikrarlı olmaya calışacağız." dedi. Peki ya Lewis sıradaki mucadele ve performans seviyesine hazır mı? "Hazır olduğumu duşunuyorum. Her sene yeni deneyimler kazanırsınız ve bunlar sizin karakterinizi ve bu tur şeyleri oluşturur. İlk yıl bir suru şey ayarlama uzerineydi. Bu sene iyi kontrol ettiğimi duşunuyorum, sonlara doğru daha da guclendim ve bu şekilde devam edeceğim. Gelişmeye devam edeceğim." "Eve donduğumde ne umacağımı bilmiyorum. Cok fazla desteğe sahip olduğumu biliyorum. Ancak cok fazla değişimi sevmiyorum. Geri doneceğim, biraz tatile cıkacağım, ailem ile zaman gecireceğim ancak gelecek seneye odaklanacağım. Daha iyi olmak istiyoruz. Eğer yapabilirsem gelecek sene her şeyi daha iyi yapmak... Bunun icin calışmalıyız." dedi. Mclaren takım patronu Ron Dennis, daha onceden Lewis'e şampiyon olması halinde Mclaren F1 LM yol aracı hediye edileceğini soylemişti. Bu arac icin konuşan Lewis "Bu aracı almak istiyorum." dedi ve şoyle devam etti: "Birisini kazanmak inanılmaz derecede zor oldu umuyorum gelecek sene daha kolay olur ancak her sene kurallar değişiyor. Her sene daha rekabetci olacak ve Felipe Massa ve Heikki Kovalainen gibi harika suruculer var. Beni her zaman zorlayacaklar ve her sene onları yenmek zor olacak." "Her sene ben gucleniyorum. İnsanlar 2. yılın daha zor olduğunu soylerler ancak ben buna inanmıyorum. Bana gore daha guclu olursunuz ve hatalarınızdan ders cıkarırsınız ve umuyorumki pilot olarak gelişime devam ederim. Eğer bu daha fazla şampiyonluk kazanmak anlamına geliyorsa, oyle olsun." ŞAmpiyonanın bitmesi ile Hamilton İngiltere'ye dondu ve onumuzdeki gunlerde Vodafone ve Mercedes-Bens icin promosyon calışmalarına katılacak. Daha sonra ise son test seansı oncesinde ailesi ile tatile cıkacak. Kaynak: TRF1.NET __________________