Jorge Lorenzo, Cin Grand Prix'si antremanlarında duşmesinin butun yılını değiştirdiğini, şampiyonluğu kovalamayı o an bıraktığını anlattı. İspanyol pilot, sezona hızlı bir cıkış yapmıştı. Pol pozisyonları ve podyumlar ard arda gelmiş, Estoril'de de zafer bulmuştu. Ancak Cin'de antreman turlarında yaptığı ağır kazadan sonra Lorenzo, sonraki yarışlarda pek başarı yakalayamamış, bircok hata yapmıştı. Cin'deki duşuşuyle ayak bileğini inciten Lorenzo, sonraki yarışlarda da arka arkaya kazalar yapmıştı. Uc yarış ust uste duşen Lorenzo, Laguna Seca'da da ayağını kırmıştı. "Kesinlikle bu olmasaydı daha cok puan toplayabilirdim. Hangi pozisyonda olabileceğimi bilmiyorum ama Cin'deki duşuşum olmasaydı şampiyona cok daha farklı olurdu." "Bu sene cok fazla duştum ve sanki her zaman duşen biri gibi gozuktum. Ama bu doğru değil. 125 cc'de de ilk başladığım yılı hatırlıyorum. Onda da ilk sezonumda cok duşmuştum, sonraki sezon ise cok daha iyiydim. Hata yapabilirim, ama sonraki sezon daha az duşeceğimi sanıyorum." Lorenzo'ya Valentino Rossi'yi gecip gecemeyeceği sorulunca İspanyol pilot şu cevabı verdi; "Neden olmasın? Valentino muthiş bir pilot ama onu gecmek imkansız değil. (Nicky) Hayden ve (Casey) Stoner bunu yaptılar." TurkiyeF1.Com Ozan Kulcu __________________