Teemu Suninen, bu hafta sonu toprak gercekleştirilecek Turkiye Rallisi'nde M-Sport Ford takımını tekrar mucadeleye sokabileceğinden emin olduğunu soyledi. Finlandiyalı surucu, en son toprak zeminde gercekleştirilen ralli olan Finlandiya Rallisi'nde ancak 8. olabilmişti. Ancak ondan onceki İtalya Rallisi'nde Suninen, 2. olmayı başarmıştı. Bu hafta sonu Marmaris'teki koşullar, İtalya Rallisi'ndeki koşullara cok benzer olacak. Suninen, "Finlandiya, genc Finlandiyalı icin unutulması gereken rallilerden oldu. Amortisorler ve vites kutusunda mumkun olduğu kadar fazla değişiklik yaptık. Suspansiyon ve diferansiyeli değiştirdik ancak iyi olamadık." "Aşırı hızlı rallilerde, aracın kaymaması icin cok puruzsuz olması lazım. Bu sayede duzlukte maksimum suratimiz iyi olabilir. Finlandiya'da bunu başaramadık." "Rallilerin gereksinimleri farklı oluyor. Sıradaki ralli oncesinde daha az endişeliyiz. Turkiye Rallisi icin endişeli değiliz. Orası İtalya'ya daha benzer ve biz orada iyi sonuc almıştık." dedi. Suninen, gecen seneki Turkiye Rallisi'nde 4. olmuştu. Finlandiyalı surucu gecen seneki rallide iyi ders cıkardığını duşunuyor. Suninen, "O koşullarda nasıl surmem gerektiğine dair cok şey bilmiyordum. Daha once hic o tarz bir ralliye katılmamıştım, bu yuzden lastiklerin nasıl olacağını, ne kadar dayanacaklarını bilmek zordu. Ancak gecen sene odevime iyi calıştım ve cok şey oğrendim. Şimdi bu deneyimi kullanabiliriz." dedi. Elfyn Evans'ın sakatlığı nedeniyle Suninen bu hafta sonu M-Sport Ford WRC takımının lideri olacak. Diğer aracı Pontus Tidemand kullanacak. Suninen, Turkiye Rallisi'nde Shakedown etabında lider Kris Meeke'nin 2 sn gerisinde 5. olmayı başardı. İnternet Haber