Jorge Lorenzo, Repsol Honda MotoGP takım patronu Alberto Puig'in son yorumlarına cevap verdi ve hic kimsenin kendisinin Honda'da yeteri kadar zorlamadığını soyleyemeyeceğini soyledi. Farklı sakatlıklar nedeniyle sezon oncesindeki testleri ve sezon icindeki 4 yarışı kacıran Lorenzo, Honda'daki ilk sezonunda RC213V'ye alışmakta zorlandı. Lorenzo'nun yaşadığı sıkıntıların uzerine Honda ile olan iki senelik anlaşmasından erken ayrılabileceği dahi iddia edildi. San Marino yarışı oncesinde konuşan Puig soylemişti.Puig'in yorumlarına cevap olarak, "O patron ve cok saygı duyduğum bir kişi cunku o motosikletleri ve bu dunyayı cok iyi biliyor." "Ancak hic kimse bu motosiklet uzerinde yeteri kadar zorlamadığımı ve risk almadığımı soyleyemez cunku iyi sonuclar almak istediğim icin cok buyuk kazalar gecirdim." "Ve muhtemelen sorun da buydu. Motosikleti tam olarak oğrenmeden aşırı zorladım. Bu yuzden kaza yaptım ve yaralandım." "Bu her şeyi daha da zorlaştırdı cunku her şeyin sebebi yaralanmalar. Yaralanmasaydım, belki yarışlar kazanamazdım ancak bazen podyuma cıkıp ilk 5'te yer alırdım." "Honda'yı surerken asla % 100 zinde olmadım, bu yuzden hic maksimum icin zorlayamadım. MotoGP'de motosiklet uzerinde rahat değilseniz, cok zorlanırsınız." "Honda ile şu anda hislerim bu şekilde. Motosikletin ozellikle on tarafında, kendimi guvende hissetmiyorum. Bazı zorluklar yaşadık ve yaralandık. Bu yuzden mevcut durum ve sonuclarım kotu oldu." dedi. İnternet Haber