Lewis Hamilton, son yarışlarda galibiyet icin gosterilen yoğun savaşın devam etmesini istediğini, boylece Ferrari ve Red Bull'un takımı Mercedes'i daha fazla zorlayabileceğini soyledi. Hamilton, Mercedes'in sezon başında gosterdiği dominasyonun ardından şampiyonada rahat bir şekilde lider durumda ancak son yarışlarda Mercedes, rakiplerinin yoğun baskısına maruz kaldı. Ferrari pilotu Charles Leclerc, duşuk yere basma gucu gerektiren Belcika ve İtalya'da art arda iki yarış kazanırken, yaz tatilinden onceki 3 yarışın ikisini Red Bull pilotu Max Verstappen kazanmıştı. Hamilton ve Mercedes, son 5 yarışta sadece tek yarışı, Macaristan GP'yi kazanabildi. Sıradaki yarış Singapur'un Ferrari'ye uygun iki yarışın ardından daha cok kendilerine mi uyacağının sorulması uzerine Hamilton, "Ben o şekilde duşunmuyorum. Sıradaki yarışa, bizim yarışımız olacağını duşunerek yaklaşmıyorum." "Bu hafta fabrikaya gidip aynı sureclerden gececeğim. Aracı geliştirebileceğimizi, hafta sonu metodumuzu iyileştirerek daha iyi iş cıkaracağımızı umacağım." "Umarım sıradaki yarışta daha iyi iş cıkarabilirim. Ancak onlar sıradaki yarışta rekabetci olursa, bu harika olur." "Umarım sıradaki yarışta Red Bull ve Ferrari ile rekabetci oluruz. Şahsen bu mucadelenin devam etmesini istiyorum. Bu şekilde daha fazla fırsat harika olur." dedi. Mercedes bu sene Ferrar'ye kıyasla yavaş virajlı pistlerde daha iyi ancak Red Bull da o tur pistlerde rekabetci olmayı başarıyor. Sıradaki yarış Singapur'un Mercedes ve Red Bull araclarına daha uygun olması bekleniyor. Valtteri Bottas, Mercedes'in yuksek hızlı Spa ve Monza'da Ferrari'ye yakın olması karşısında cesaretlenmiş gorunuyor. Bottas, "Singapur kağıt ustunde Ferrari'ye kıyasla bize daha uygun bir pist. Monza'da onlara cok yakındık." "Bu acıdan iyi olmalı. Bekleyip gorelim. Orası ozel bir pist ve cok sıcak koşullarda gercekleşiyor. Aracın mekanik calışması acısından eşsiz bir pist." "Orası icin sabırsızlanıyorum. Gecmişte zorlanmama rağmen bu sene iyi olmayı başardığım bir suru pist oldu. Rekabetci olmayı başardım. Bunu Singapur'da da surdurmeyi hedefliyorum." dedi. İnternet Haber