Kimi Raikkonen, “eğer biri ev sahipliği yapmak icin gereken parayı verirse” F1’in Finlandiya’ya gidebileceğini soyledi. Finlandiya, yeni inşa edilen KymiRing pistiyle beraber gelecek sene 1982’den sonra ilk kez MotoGP’ye donecek. Bununla beraber ulkenin motor sporları yonetim organı AKK Motorsport, gelecekte F1’e ev sahipliği yapma şansını da değerlendirdi. Finlandiya, dort dunya şampiyonu ve 50 yarış galibiyetiyle beraber bu alanda en başarılı ulkelerden biri durumunda, ancak daha once hic F1’e ev sahipliği yapmadı. Finlandiya’nın son dunya şampiyonu Raikkonen, sporun ulkesine gelme fikrini destekliyor ve yarışın nerede yapılacağına bakılmaksızın bunun onundeki tek buyuk engelin para olduğunu duşunuyor. Raikkonen, “Motosikletlerin KymiRing’de turladığı videoları gordum. Yıllar once, eğer biri gereken parayı sağlarsa Helsinki’nin ortasında yarışabileceğimizden emin olduğumu soylemiştim. Tek sorun para.” “F1 icin onaylı bir pistimiz var mı bilmiyorum ancak motosikletler icin onaylı bir pist var, bu yuzden guvenli olmalı.” “Elbette bu mumkun, bu sadece birinin maliyetle ilgilenecek birinin olmasıyla ilgili bir şey. Bu gercekleşirse harika olur.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: “F1’in Finlandiya’ya gitmemesinin sebebi para”