Valtteri Bottas, olmak istediği seviyenin “cok uzağında” olduğunu ve şimdikinden “cok daha iyi” olmak istediğini soyledi. Beş grand prix galibi Bottas, 2020’de de Mercedes’te kalacak ve takımdaki dorduncu senesini gecirecek. Bottas henuz şampiyonluk savaşı veremedi ancak bu sezon başına şampiyona liderliğini elinde bulundurmuştu. Şu an ise takım arkadaşı Lewis Hamilton’ın 62 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor. Olmak istediği seviyeye ne kadar yakın olduğu sorulduğunda Bottas, “Henuz yakın değilim! Yaşlandıkca daha iyiye gidiyorum.” “HÂl yarışacak bircok senem var ve her zaman oğrenmeye devam ediyorum, aracta her sene daha da rahat hissediyorum.” “Ancak hÂl ulaşabileceğime inandığım seviyenin cok uzağındayım ve hedefim şu andakinden cok, cok daha iyi olmak. Bunun uzerinde calışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Bottas, şu ana kadar 10 pole pozisyonu ve 32 podyum elde etti ancak son iki sezonda performans duşuşleri yaşadı. Ancak Fin surucu, bu sezon şimdilik şampiyonluk savaşından tamamen kopmamasının, sezon sonuna kadar iyi bir performans seviyesi koruyabileceğini kanıtlayabileceğini duşunuyor. “Senenin sonu icin kesinlikle daha iyi bir his. Ayrıca takımdan buyuk bir destek aldığımı hissediyorum ve Lewis’le aramda dağlar kadar fark yok.” “Şampiyonada neler olacağını asla bilemezsiniz. Şampiyonluk icin fırsatlar ortaya cıkabilir, pes etmiyorum, yedi yarış daha var ve her şey olabilir.” “İyi performans gosterebildiğimi gormek cesaret verici. Yapabileceklerim konusunda hic şuphem yok. Elimden gelenin en iyisini yapabildiğimde, şampiyonluk umudum ve motivasyonum olduğunda neler yapabileceğimi biliyorum.” “Singapur’u sabırsızlıkla bekliyorum. Burası, gecmişte zorlandığım bir başka pist. Lewis ise burada hızlı. İyi ve guclu bir hafta sonu gecirmek icin buyuk bir caba harcayacağız.” İnternet Haber