Fabio Quartararo, San Marino'da son tura girerken gecildiği Marc Marquez'e yeniden atak yapmasının, şampiyon surucunun de bir insan olduğunu gosterdiğini soyledi. Petronas Yamaha surucusu caylak Quartararo, 27 turluk yarışın 3. turunda Maverick Vinales'i geride bırakmasının ardından son tura kadar liderliğini korudu. Ancak son turda Marquez gecerek yarışı kazanan isim oldu. Marquez, son turun başlangıcında Quartararo'yu gecse de Petronas surucusu 4. virajda tekrar gecmeyi başardı. Ancak Marquez bir kez daha gecerek kazanmayı başardı. Quartararo, "Bir şeyler deneyeceğini biliyordum ancak yine de Marc'ın ne yapacağını asla bilemezsiniz. Sizi gecebilir ve uzaklaşabilir. Lastiklerini saklayıp saklamadı mı gercekten bilmiyorum." "İyi olan şey, onu geri gecebilmiş olmam. Bu bana cok fazla guven verdi. 'O, 7 kez şampiyon olan bir surucu ancak onu gecebiliyorum' şeklinde duşundum. Bu acıdan evet, o da bizim gibi bir insan." "3. virajda bordurun uzerindeydim. Tum hafta sonu boyunca o bordurun uzerinden gecmemiştim. Bunu yapmam gerekiyordu cunku onu orada gecmezsem, bir daha bunu yapmamın imkansız olacağını biliyordum." "20 tur boyunca arkanızda 7 kez şampiyon olmuş bir surucu varsa, sizi ilk virajda gectiğinde 4. virajda ona atak yapabiliyorsanız, bundan mutlu olursunuz. Bu acıdan onunla savaşabildiğim icin mutluyum." "En son Marquez'in arkasında ikinci olduğumda, neredeyse 3 sn arkasındaydım. Bu sefer de ikinci oldum ancak gercekten cok yakındım." "Sanırım lastikleri gercekten iyi kontrol ettim. Lastiğin sol tarafı onunkine gore cok daha kotuydu ancak sağ taraf daha iyiydi. Bu acıdan adım adım oğreniyoruz ve bu bizim icin gercekten iyi bir şey." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Quartararo: "Son tur mucadelesi, Marquez'in 'insan' olduğunu gosterdi