Maverick Vinales, MotoGP San Marino Grand Prix'sinin başlarında yaşadığı hız duşuşunun, Yamaha'nın on tarafından “cok rahatsız” olmasının bir sonucu olduğunu soyledi. Vinales pole pozisyonunu almış ve yarış temposunda en guclu gorunen surucuydu, ancak ilk iki turu lider goturdukten sonra Petronas Yamaha surucusu Fabio Quartararo ve yarışı kazanacak olan Honda surucusu Marc Marquez'e gecildi ve 2.5 saniye kadar geriye duştu. Yamaha surucusu dokuzuncu turdan itibaren hızını yeniden kazandı ve damalı bayrağa Marquez'in 1.6 saniye gerisinde ulaştı. Vinales, "Pist cok kaygandı. İki, uc kere on tarafı kaybettim. Bu da beni cok rahatsız etti ve surebileceğim hıza erişemedim." "Sonrasında daha guclu bir şekilde geri dondum ve farkı 2.5 saniyeden 1.4 saniyeye duşurdum. Oldukca mutluyum. Cok sıkı calıştık ve her şeyi adım adım yaptık." dedi. Vinales, yarışa neden tum hafta sonu sahip olduğundan daha az yol tutuş ile yarışa neden başladığını acıklayamadı ve sorun yaşamasaydı zafer icin savaşabileceğine inandığını soyledi. "Yarışa, antrenmanlarda her zaman sahip olduğumdan daha az yol tutuşla başladım. Bu yuzden suruş tarzımı bu duruma gore ayarlamam gerekti." "Motosiklet icin suruşumde biraz ayarlama yaptım, hızlı gitmeye başladım. Ama antrenmanlar ve ısınma turlarına gore cok fazla yol tutuş kaybettik." "Bu, uzerinde calıştığımız ve cok zorlandığımız bir şey. Eğer yol tutuş kaybetmeseydik yarışı kazanmak icin mucadele edebilirdik." Bunun yanı sıra Vinales, Yamaha'nın duşuk yol tutuşlu Misano'daki hızının, “piste her cıktıklarında ileriye doğru buyuk bir adım attığını" kanıtladığını ve artık yakın gecmişte mucadele ettiği pistlerden daha iyi sonuclarla ayrılabileceğini duşunuyor. Vinales, "Cekiş bolgelerinde biraz daha zorlandım ancak hafta sonu bu acıdan cok olumluydu gibi gozuktu. Kendimi gercekten iyi bulamadığım sadece beş altı tur vardı." dedi. “Calışmaya devam ettim, yarış sırasında motosikleti surmek icin farklı bir yol bulmaya calıştım ve bu, işe yarıyor gibi gorunuyor. Onemli olan, anlamaya ve calışmaya devam etmek." "Start gercekten iyiydi. Yarışı iki tur onde goturdum. Yarış startlarında cok zorlanıyoruz ama startları duzeltmiş gibi gorunduk ve bu onemli bir şey cunku yarışın ilk turlarında geciş yapabilirdim." diye ekledi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales, Misano yarışının başlarındaki hız kaybını acıkladı