Superleague Formula'da 25.000 kişinin izlediği Portekiz ayağının ikinci yarışı tamamlandı. Yarışı yedinci cepten başlayan Al Ain kazanırken, Galatasaray cok guclu performansıyla podyuma cıkmayı başardı. Superleague Formula'da ilk yarışta orta sıralara takılan Galatasaray takımı, Portekiz'in Estoril Pisti'nde yapılan ikinci yarışa damgasını vurdu. Yarışa 12. cepten başlasa da tum yarış boyunca cok iyi bir tempo tutturan Galatasaray surucusu Guidi, bu performansını son anda bir podyumla susledi. İkinci yarış, ilkinin aksine cok daha fazla gecişe ve aksiyona sahne oldu. Start'ta Tottenham takımı dorduncu sıradan ilk sıraya yukseldi; Liverpool, PSV ve Beijing gibi takımlar pistin dışına cıktılar. Ancak daha sonra hem Dortmund hem de pol'den başlayan Basel, İngiliz takımı geride bıraktı. Aslında ilk yarışta olduğu gibi ikinci yarışta da pit stop'lar yarışa direkt etki eden olaylara neden oldu. Galatasaray'ın yaptığı erken pit stop, ilerleyen turlarda rakiplerini geride bırakmasını sağladı. Zorunlu pit stop'lar tamamlandıktan sonra da Dortmund liderliğini surdurdu. Pit yolunda rakip takım Corinthians'ın aracı garaja cekilirken beklemek zorunda kalması bile, liderliği kaptırmasına yetmemişti. Ancak daha sonra aracında yaşadığı teknik arıza nedeniyle gerilere duşerek altıncı oldu. Son turlarla yaşanan bu talihsizlik, harika performans gostererek dorduncu giden Galatasaray'a cok fazla yaradı. Dortmund'un geriye duşmesiyle Turk ekip, podyuma cıkarak mukemmel goruntuler oluşturdu. İlk sırayı ise Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ain aldı. Bu da onların ilk podyumu oldu. İkinci sıra, onu butun yarış takip eden Milan'a gitti. Şampiyona lideri Beijing, vites kutusu değiştirdiği icin pitten başlasa da yarışta 5. sırayı almayı başardı. Hafta sonu iki yarışta da ikinci olan Milan, Portekiz'den en karlı cıkan ekip oldu. Tabii Galatasaray'ın da podyuma cıkması, Milan'ı da sevindirdi, cunku her iki ekibi de aynı teknik takım Scuderia Playteam yonetiyor. Finişin ardından, her iki takımın elemanları da podyumun onunde buyuk kutlama yaptılar. Estoril'deki yarışı 25.000 kişi izlerken, ev sahibi ekip Porto ise ikinci yarışa su basıncı problemi nedeniyle katılamadı. Ote yandan şampiyonada Beijing, PSV ve Liverpool sıralaması değişmedi. Galatasaray ise 180 puanla sekizinci sıraya yukseldi. Milan, 10. sıradan dorduncu sıraya yukselerek taraftarlarını hayli sevindirdi. İlginc bir şekilde Al-Ain'in yarış kazanan pilotu Paul Meijer, “Hem arac hem pist benim icin cok yeniydi, acıkcası bu konumda olmayı hic beklemiyordum” diye bir acıklama yaptı. Ote yandan Galatasaray pilotu ise, “Takımım beni cok destekledi ve akıllıca bir pit stop yaptım. Takım butun gece calıştı ve bugun bana muthiş bir arac hazırladı. Gelecek yarışta kendimi daha şanslı goruyorum” diyerek podyumda yer almayı cok sevdiğini ifade etti. Superleague Formula'da gelecek yarışlar İtalya'da 1-2 Kasım hafta sonu gercekleştirilecek. NTVSPOR __________________