Esteban Ocon, test surucusu olmasına rağmen Mercedes Formula 1 takımında yedek pilot olmasının kendisine fayda getirdiği konusunda ısrarcı. Gelecek yıl Renault ile yarışacak olan Ocon, Lance Stroll'un Racing Point'e gecmesinin ardından bu yıl kendisine koltuk aramak zorunda kalmış ve sonunda Mercedes'in test pilotu olmuştu. Ocon'un bu sezonki asıl gorevi hafta sonu Brackley'de simulator pilotluğu yapmaktı ve gectiğimiz hafta Paul Ricard'da 2020 Pirelli lastik testinde iki gun boyunca W13'u surdu. 2002 yılında Renault'nun ucuncu pilotu olan Fernando Alonso, ertesi yıl Formula 1'e geri donmuştu ancak o yıl pek cok test gercekleştirmişti. Bununla birlikte Ocon'un boyle bir şansı bulunmuyor. Ocon, kenarda gecirdiği zamanda takımı gozlemlediğini ve bunun kendisine cok şey kattığını dile getirdi. Motorsport.com'a konuşan Ocon, ne elde ettiği sorusuna, "Pek cok şey. Aracı istediğim kadar suremedim. Gecmişte aracı test edebilir ve geri donmeden once milyonlarca kilometre tamamlayabilirsiniz." "Ben bunu pist ustunde değil, simulatorde yaptım. Hafta sonu boyunca koyulan tum parcaları test ettim. Bu yuzden mevcut nesil araclardaki son durumun farkındayım. Bunun olumlu bir şey olduğuna inanıyorum." "Diğer tarafta aracı surmeyerek, F1 dunyasının diğer kısmını da oğrendim. Bu daha fazla deneyim, daha fazla bilgi ve gelecek icin daha fazla şey getirdi." "Takımın bir surucuden ne beklediğini ve yarışırken goremediğiniz bazı şeyleri goruyorsunuz. Sonucta arac surerken icerideki insanların konuşmalarını ve diğer şeyleri duymuyorsunuz." "Toto'nun dediği gibi ne kadar cok şey gorurseniz, gelecek icin ne kadar bilgiye sahip olursanız, o kadar cok tecrube kazanırsınız. Bu da sizi daha iyi bir sporcu, daha iyi bir surucu ve daha iyi bir paket yapar." dedi. Ocon, bir yıllık aracının 2020 icin kendisini daha ac hale getirdiğini dile getirdi. "Bu yıl tum bu cocukların iyi gittiğini ve benim kenarda olduğumu gormek hem zihinsel hem de duygusal anlamda zordu. Bu harika bir şey değil." "Bu beni seriye geri donme konusunda daha guclu ve daha istekli hale getirecek. Geri donduğumde daha ac olacağım." Ocon, Mercedes'in gelecek sezona yoğunlaşmasıyla birlikte yeni sezon calışmalarının dışında tutulacak. Mercedes patronu Toto Wolff, "Esteban'la ceşitli gorevlerde ne kadar daha kalması gerektiğini konuştuk. Ne kadar uzun sure kalırsanız o kadar cok bilgi edinirsiniz." "Ama tabii ki tum bu bilgilerin benle kalmasını istiyorum! Bu bir geciş. O bizim simulator pilotumuzdu ve aracı geliştirmemizde onemli bir rol oynuyor.." "Esteban gelecek yılın aracını etkiyen muhendislik ya da inovasyon acısından onemli olduğunu duşunduğumuz şeylerle ilgili yapılacak toplantılardan adım adım uzaklaşacak." "Ama bu sezon hÂl bizimle birlikte ve şampiyonluğu kazanmak icin ihtiyacımız olan oldukca değerli işleri yerine getiriyor." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: "Kenarda gecirdiğim yıl bana cok şey oğretti"