ABD Başkanı Trump birkac saat once kullandığı "Kurtler melek değil" ifadelerinden sonra, yeni mesajında teror orgutu PKK'nın bir diğer teror orgutu DEAŞ'tan daha kotu olduğunu paylaştı.
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'yla goruşmesi sonrası basın acıklaması yapan ABD Başkanı Donald Trump "Dostumuz olmayan Suriye icin NATO muttefikimizle mi catışalım? PKK pek cok yonden DEAŞ'den daha tehlikeli bir teror orgutu. Yarı-karmaşık bir sorun. Zekiyseniz cok karmaşık değil" dedi.
[h=3]"HAREKATA YEŞİL IŞIK YAKMADIM"[/h] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye'nin kuzeydoğusuna harekat duzenlemesi icin yeşil ışık vermediğini ifade eden Trump, "Pence ve Erdoğan goruşmesi başarılı gecmezse yaptırımların Turkiye'yi mahvedeceğini" soyledi.
[h=3]"SURİYE'NİN DE KURTLERLE İLİŞKİSİ VAR"[/h] Suriye'nin kuzeyindeki askerlerini cektiklerini anımsatan Trump, "Turkiye ile YPG uzun suredir savaşıyor. Suriye sınırında da savaşıyorlar. Burası Suriye sınırı. Ben de niye dostumuz olmayan bir ulkenin (Suriye) topraklarını koruduğumuzu soruyorum. Suriye'nin de Kurtlerle ilişkisi var ve onlar da melek değil. Kim melek ki?" ifadesini kullandı.
[h=3]"ERDOĞAN'IN KARARI BENİ ŞAŞIRTMADI"[/h] Barış Pınarı Harekatı'nın başlatılmasının kendini şaşırtıp şaşırtmadığı sorusuna Trump, "Erdoğan'ın kararı beni şaşırtmadı. Uzun suredir bunu yapmak istiyordu, uzun suredir Suriye sınırına asker yığıyordu" yanıtını verdi.
[h=3]"ABC'NİN BİR OZUR BORCU VAR"[/h] Trump, Suriye ile ilgili olarak sahte goruntuleri kullanan Amerikan ABC kanalına da tepki gostererek "ABC'nin bu yaptığından dolayı bir ozur borcu var." ifadesini kullandı.
Son gunlerde Turkiye aleyhindeki acıklamalarıyla gundeme gelen Cumhuriyetci Senator Lindsey Graham'e de tepki gosteren Trump, "Guney Carolinalı secmenlerin Graham'den Suriye ile ilgilenmesini istediğini sanmıyorum. Oradaki insanlar bizim NATO uyesi Turkiye ile savaşa girmemizi istemiyor. Onlar ABD askerlerinin evlerine donmesini istiyor." ifadelerini kullandı.
[h=3]TRUMP "KURTLER MELEK DEĞİL" DEMİŞTİ[/h] Trump bic kac saat once yaptığı acıklamada da "Kurtler melek değil" sozleriyle dikkat cekmişti.
Trump'tan yeni Turkiye acıklaması: Turkiye'ye yaptırım uygulamak, bolgede savaşmaktan daha iyi Trump'tan bomba Turkiye ittirafı: Turkiye'deki nukleer silahların guvenliğinden eminim
'Kurtler melek değil' diyen Trump'tan bir acıklama daha: PKK, IŞİD'den daha kotu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 'Kurtler melek değil' diyen Trump'tan bir acıklama daha: PKK, IŞİD'den daha kotu