Honda MotoGP surucusu Jorge Lorenzo, sakatlıktan dondukten sonraki ikinci yarışı olan San Marino Grand Prix’sindeki hızının “beklediğinden kotu” olduğunu soyledi. Assen hafta sonunda gecirdiği kaza sonrasında sakatlanan ve hÂl tamamen iyileşmeyen Lorenzo, gectiğimiz pazar gunu gercekleştirilen Misano yarışını, zafere ulaşan takım arkadaşı Marc Marquez’in 47 saniye gerisinde 14. sırada bitirmişti. Yarış oncesinde 30-40 saniye arası geride kalacağını tahmin eden Lorenzo, 26 derecelik sıcaklıkta zorlandığını ve 18. sırada tamamladığı sıralama turlarından sonra yaptığı ayar değişikliklerinin de işe yaramadığını soyledi. Lorenzo, “Silverstone’da yarışta daha azını beklemiştim, ancak antrenmanlardakine gore daha hızlı olup şaşırmıştık. Bu sefer ise tam tersiydi. Daha fazlasını, yarış galibine daha yakın hıza sahip olmayı beklemiştik. Ancak beklediğimden daha kotuydum.” “Ne yazık ki Moto2 yarışından sonraki sıcaklık ve yol tutuş eksikliğiyle beraber motosikleti durdurmakta zorlandım. Lastiklerde doğru secim yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Antrenmanlara gore cok daha erken fren yapmam gerekiyordu, istediğim tempoyu yakalayamadım.” “İstediğim tur zamanlarına ulaşamadım. Gittikce kotuleşiyordum ve onumdekiler uzaklaşıyordu. Yarış galibinin 47 saniye gerisinde kalmak, beklediğimden kotuydu, ancak Silverstone’a gore daha yakındı.” “Silverstone’dan sonra cok acı cektim, yurumek bile zordu. Şimdi de acı hissediyorum, ancak uc hafta oncesinden daha iyiyim. Motosiklet uzerinde daha fazla zorlayabiliyorum.” “Tek yarışta buyuk bir gelişim gostermeyeceğim. Aşamalı bir gelişim olacak.” “Aragon’da daha guclu olmayı bekliyorum. Ozellikle de Tayland’la arasındaki iki haftalık ara, bana iyileşmem icin fırsat tanıyacak.” “Umarım Aragon’da daha yakın oluruz.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo: “Misano’daki hızım beklediğimden kotuydu”