Rubens Barrichello, uzun zaman sonra Avustralya'da S5000 aracını test ederek rekabetci bir tek koltuklu arac kokpitine donuş yaptı. 11 defa Formula 1'de kazanan Barrichello, bu hafta sonu Avustralya'da Sandown'da gercekleştirilecek ilk S5000 yarışı oncesinde yeni aracı test etti. Phillip Island pistindeki testlere katılan Barrichello, "Phillip Island'da olmak guzel. Ne pist ama." "Benim icin her şey yeni. Sadece arac değil, aynı zamanda pist ve tum atmosfer yeni. 7 sene sonra ilk defa hava yuzume doğru vuruyor. Bu acıdan sakin bir şekilde her şeye alışmaya calışıyorum." "Henuz koltukta rahat değilim. Bu yuzden bazı değişiklikler gerekiyor. Ancak iyileşiyoruz. Herkesi, pisti ve aracı gittikce daha iyi tanıyorum." "Bu aracta cok fazla guc var. Tekrar gucu hissetmek guzel. Aracın arka lastikleri aşırı buyuk, on lastikler ise daha kucuk. Bu yuzden suruş stilinizi ve ayarları dengelemeniz gerekiyor." "Aerodinamik acıdan da aracın nerede olduğunu gormemiz lazım. Ancak her şey cok yeni. Bu bisiklet surmek gibi bir şey. Adım adım ilerliyoruz. Şimdilik araca ısınmaya calışıyorum. Ardından zorlayacağız." dedi. Barrichello'nun da yer alacağı Sandown yarışında 12 pilot mucadele edecek. Formula Thunder 5000 ve Super5000 serilerinin birleşmesiyle bu sene kurulan Avustralya S5000 serisinde, FIA'nın 2018 guvenlik standartlarına uygun, F3 aracı temelli bir şasi yer alıyor. Aracta 560 beygir guc ureten, InnoV8 tarafından modifiye edilmiş 5 litrelik atmosferik Ford Coyote V8 motoru yer alıyor. S5000 serisi ayrıca, 2020 Formula 1 Avustralya GP hafta sonunda destek serisi olarak yer alacak. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Barrichello, S5000 testi ile acık tekerlekli yarış aracına donuş yaptı