Biliyorsunuz ki Nas Ve Felak sureleri kotuluklerden korur.Hz.Muhemmed s.a.v akşam yatmadan once okumamızı tavsiye etmiştir.O yuzden anlamlarıyla beraber yazmak istedim:
Felak Suresi
OKUNUŞU
Kul e'ûzu birabbilfelak. Min şerri m halak. Ve min şerri ğÂsikin iz vekab. Ve min şerrinneffÂsÂti fil'ukad. Ve min şerri hÂsidin iz hased.
MÂNÂSI
De ki: Yaratilmislarin serrinden, karanlik coktugu zaman gecenin serrinden, dugumlere ufleyenlerin serrinden ve haset edenin, icindeki hasedini disariya vurdugu vakit, serrinden; safak aydinliginin Rabbine (AllÂh'a) siginirim.
ACIKLAMA
Felak Suresi, Mekke'de nazil olmustur. 5 ayettir. Felak, sabah manasina geldigi gibi yarmak manasina da gelir. Bundan sonra gelen NÂs suresiyle birlikte ikisine "iki koruyucu" anlamina "muavvizeteyn" denir. Bu surelerin sifa maksadiyla okunduguna dair hadisler vardir.
Nas Suresi:
OKUNUŞU
Kul e'uzu birabbinnÂsi. MelikinnÂsi. İlÂhinnÂs. Min serrilvesvÂsilhannÂs. Ellezî yuvesvisu fî sudûrinnÂsi. Minelcinneti vennÂs.
MÂNÂSI
1. De ki: Siginirim ben insanlarin Rabbine,
2. Insanlarin Melikine (mutlak sahip ve hakimine),
3. Insanlarin IlÂhina.
4. O sinsi vesvesenin serrinden,
5. O ki insanlarin goguslerine (kotu dusunceler)fisildar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan butun vesvesecilerin serrinden Allah'a siginirim!
ACIKLAMA
Nas Suresi, Mekke'de nazil olmustur. 6 ayettir. Nas insan demektir.
Dinlemek icin aşağıdaki videoyu oynatabilirsiniz
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Nas Ve Felak Sureleri