Ferrari pilotu Charles Leclerc, arka arkaya Belcika ve İtalya'da aldığı zaferlere rağmen olumsuz şeylere odaklanmaya calıştığını soyledi. Leclerc, F1 kariyeri boyunca şimdiye kadar yaptığı her hata ve gosterdiği her duşuk performanstan sonra daha guclu şekilde dondu ve kendini geliştirmeyi başardı. Bu da gelişimi icin kilit nokta olarak vurgulandı. Leclerc, arka arkaya aldığı zaferlerden sonra bile aynı zihniyeti koruduğunu soyledi. Singapur GP oncesi konuşan Leclerc, "Her zaman olumsuz şeylere odaklanıyorum. Kazandıktan sonra bile, dışarıdan mukemmel gorunduğu hafta sonunda bile her zaman gelişebileceğiniz şeyler var, ozellikle 21 yaşında olduğumu duşunursek gelişebileceğim hÂl cok şey var." "Her zaman olumsuz şeylere odaklanırım, bunları anlamaya calışırım ve sonraki yarış icin bunun uzerinde calışırım." dedi. Leclerc, zaferlerden sonra ne gibi olumsuz şeyler bulduğu sorusuna ise, "Sıralama turları ve yarışa hazırlanırken, ayar dengesi konusunda yarışta daha iyi olmak icin sıralama turlarından biraz taviz verebiliyorum." "HÂl gelişebileceğim birkac şey var fakat odak noktam bu iki şey uzerine." yanıtını verdi. Monza'da elde ettiği sonucla birlikte takım arkadaşı Sebastian Vettel'i gecen Leclerc, şimdi şampiyonayı dorduncu sırada goturuyor. Ancak Vettel'in 13 puan onunde yer almasına rağmen Ferrari'nin birinci pilotuymuş gibi hissetmiyor. "Hic bu şekilde hissetmedim. Dışarıdan farklı mı yoksa başka bir şekilde mi gorunuyor bilmiyorum, ama iceriden oldukca dengeli." "Gecmişte Sebastian'ın bana yardım ettiği ve benim de ona yardım ettiğim bazı anlar oldu. Bu takım icin ileriye donuk bir şey." İtalya'daki sıralamaların son bolumunde coğu pilotun zaman turunu kacırmasının ardından Vettel, takım arkadaşı Leclerc'in plana gore davranmadığını işaret etmişti. Leclerc'in yarışı kazanmasının ardından Binotto telsize bağlanarak İtalyanca "Affedildin" diyerek takım icerisinde bir gerilim olduğunu işaret etmişti. Monakolu surucu, Singapur GP oncesi bir kez daha duruma acıklık getirdi. "Turun başlangıcında buyuk karmaşayla birlikte oldukca zor bir durum vardı. Bunun hakkında tekrar konuşmak istemiyorum ama bitiş cizgisini gecmemiz icin artık cok gecti. Seb'in ikinci turunu feda etmeyi veya başka bir şey yapmayı kesinlikle istemedim." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc, cifte zafere rağmen "olumsuz şeylere" odaklanıyor