Robert Kubica'nın kısa omurlu Formula 1'e donuş hikayesi, Lewis Hamilton ve Romain Grosjean'dan ovgu aldı. Robert Kubica'nın kısa omurlu Formula 1'e donuş hikayesi, Lewis Hamilton ve Romain Grosjean'dan ovgu aldı. Kubica, 2011'in başında ciddi bir ralli kazası gecirmiş ve o kazanın ardından sağ koluna kalıcı hasar almıştı.
O gunden bu yana ceşitli ralli, GT ve yarış otomobillerini test eden Kubica, bu yıl Williams'la Formula 1'e geri donerek herkesi şaşırttı.
Ancak Kubica, geride kalan yarışlarda George Russell'in ciddi şekilde gerisinde kalınca, sezon sonunda Williams'tan ayrılacağını duyurdu.
Singapur GP oncesi konuşan beş kez dunya şampiyonu Hamilton, "Robert'ı muhtemelen cok uzun suredir tanıyorum. Birlikte yarışmaya karting gunlerinde (1990'ların sonunda) başladık."
"Robert yarıştığım en yetenekli suruculerden birisi. Sahip olduğu yeteneği gordum. Dikkat cekici olan şey ozellikle yaşadığı bu olayda gosterdiği guc ve azim."
"İnsanların coğu bu tur şartlar altında ve onun yaşadığı durumlardan sonra spora donup diğerlerine karşı bu şekilde bir performans gosteremez." "Bence onu yeniden burada gormek harikaydı. Kesinlikle gecmişteki gunlerde daha rekabetci bir takımdayken olduğu zamankiyle aynı senaryo yoktu, fakat bu yıl harika iş yaptı."
"Bu sporda en yeteneklilere ihtiyacımız var. Şovun bir parcası olarak mumkun olduğunca yuksek seviyede olmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.
Grosjean'ın 2010'da Kubica'nın takım arkadaşı olması bekleniyordu fakat 2009'un yarısında takımdan gonderildi.
Kubica'nın 2011'in başında kaza gecirmesiyle Grosjean, Lotus'un yedek pilotu olmuştu.
Grosjean, "Kotu deneyimler yaşamış herkes icin ilham kaynağı oldu. Robert'la ilk konuştuğumda 2009 Abu Dhabi GP'deydik. 2010 yılında takım arkadaşı olmamız planlanıyordu ve ben bunu sabırsızlıkla bekliyordum."
"Bu gercekleşmedi, fakat ertesi yıl Robert kaza yapınca yedek pilot oldum. Geri donuşu, en yuksek seviyeye donmesi ve durumla savaşma şekli cok etkileyiciydi." dedi.
İnternet Haber