Kenan Sofuoğlu iddialı
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu iddialı
-
17-10-2019, 10:38:352007 Dunya Super Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, onumuzdeki yıl dunya şampiyonluğunu yeniden Turkiye'ye getireceğini soyledi. Kenan Sofuoğlu, bu yıl kotu bir donem gecirdiğini, ancak onumuzdeki sezon şampiyonluğa ulaşmak istediğini belirtti. Adapazarı'nda bir acılışa katılan Sofuoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sofuoğlu, 2008 yılının her yonden iyi gecmediğini belirterek, ağabeyi Sinan Sofuoğlu'nun hayatını kaybetmesiyle, cok kotu bir donem gecirdiklerini kaydetti. Her şeyin zamanla duzeleceğine inandığını bildiren Sofuoğlu, ''Şu an Super Bike kategorisinde yarışıyorum. Dunya şampiyonu olduğum kategoriye geri donuyorum. Cunku motosiklete hic uyum sağlayamadım. Takım geri donmemi pek istemiyor. Normalde 3 yıl yarışmam gerekiyor. Ben onlara geri donmek istediğimi soyledim. Gecen yılki motorumu cok ozledim. Takımım da bu isteğimi sonunda kabul etti ve 2 yıl boyunca Super Sport kategorisinde yarışmaya karar aldık. Umarım onumuzdeki yıl dunya şampiyonluğunu tekrar Turkiye'ye getireceğim ve her şey değişecek. Bir sporcunun hayatında boyle zor donemler yaşaması gerekiyor ki, iyi donemlerin kıymetini bilsin. Yeni yılda cok daha iyi şeyler yapacağım'' dedi. ''ZORLUKLAR İCİNDE DUNYA ŞAMPİYONU OLDUM'' Sofuoğlu, ağabeyi Bahattin'in yolun karşısına gecerken bir otomobilin carpması sonucu, diğer ağabeyi Sinan'ın ise, Kocaeli'nin Korfez ilcesindeki yarış pistinde antrenman sırasında motosikletten duşerek hayatını kaybettiğini belirterek, ''Ecelin nerede geleceği belli değil. Ben yarışlar dışında da otomobille kaza yapabilirim veya onun dışında başka şeyler de başıma gelebilir. Yarışmaktan korkmuyorum'' diye konuştu. Yıllardır yarışmak ve başarılar elde etmek icin bircok zorlukla mucadele ettiğini dile getiren Sofuoğlu, ''Ozellikle sponsorsuzluktan ve gerekli takım desteğini bulamamaktan dolayı cok zorluklar cektim. Ama hepsi geride kaldı. Zorluklar icinde dunya şampiyonu oldum. Bu yıl da boyle zorluklar yaşamam gerekiyordu. Dunya şampiyonluğu icin daha fazla calışıp, daha azimli hazırlanacağım. Annem ve babam, ağabeyim Sinan'ı kaybettikten sonra, hicbir konuda beni frenlemediler. 'Nasıl istiyorsan oyle yap' dediler. Onlar iki evlatlarını kaybettiler. Benim icinde korku yaşamaları gayet normal. Ben de 'bana bir şey olursa annem ve babam ne yapar' diye duşunuyorum. Ama bunu da zamanla atlatacağıma inanıyorum. Zaman her şeye ilac olacaktır'' dedi. NTVSPOR ve Ajanslar __________________