Kevin Magnussen, Formula 1'deki rakibi Sergio Perez'in Singapur antrenmanlarındaki olayda hatalı olduğunu bildiğini soyledi ve centilmenlik anlaşmasıyla ilgili yorumlarını reddetti. Perez, ikinci seanstaki olayın hemen ardından Magnussen'in F1 pilotları arasında yazılı olmayan bir kuralı deldiğini soylemişti. Magnussen, son virajda Perez tarafından duvara sıkıştırıldı ve hakemler olayı inceledikten sonra Meksikalı pilota kınama cezası verildi. Danimarkalı pilot, "Hakemlerle konuştuk. Sonrasında da konuştuk. Cunku hakemlere farklı bir şey soyledi. Oysa gercek farklı bir şey." "Umrumda değil. Buyuk bir yaygara koparmak istemiyorum. Antrenmanlarda meydana gelen ve gercek bir sonucu olmayan bir şey icin ceza konusunda cok fazla itirazda bulunmayacağım." "Doğrusu gaza bastım ve onun yanına geldiğimde kapıyı kapattı ve duvara carptım." "Onun duşuncesi neydi bilmiyorum. Kazara mı carptı bilemiyorum cunku başka bir şeye odaklanıyordu. Ama cizgimden cekildi. Sadece cizgide ben kaldım ve tura başlamak icin gaza bastım. Sonra da duvara sıkıştıım." dedi. Magnussen centilmenlik anlaşmasının varlığını kabul etse de, ondeki surucuye herhangi bir şekilde saldırmadığını soyledi. "Cizgiden ayrılıyordu ve ben de gittim. Yani cıkıp da ona emin misin? diye sormazsınız. Gidersiniz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Magnussen: "Perez hatanın kendisinde olduğunun farkında"