Valentino Rossi, Yamaha MotoGP motosikletinin hızlanmasının, gecen yılki Aragon GP'deki kadar utanc verici olmadığını soyledi. 2018 yılında Yamaha suruculeri Aragon pistinde oldukca kotu bir performans sergilediler ve hem Rossi hem de takım arkadaşı Maverick Vinales, Honda, Ducati ve Hatta Suzuki ve Aprilia suruculerinin arkasında sekizinci/onuncu oldular. Bununla birlikte Yamaha suruculeri, dun gercekleştirilen antrenmanlarda ikinci ve ucuncu olmayı başardılar ve bu yılki en cesaret verici cuma gunlerinden birisini gecirdiler. Misano'da Marquez'in geride bırakarak zafere ulaştığı Petronas Yamaha surucusu Fabio Quartararo da fabirka suruculerinin gerisinde dorduncu sıradaydı. Rossi, M1'in elektronik tarafında geliştiğinizi ancak yeni bir egzoz ve karbon salıncak parcalarının da cesaret verici forma katkıda bulunduğunu dile getirdi. Rossi, "Elektroniği sezonun ilk yarısında geliştirmeyi başardık ve son yarışlarda, ozellikle de sezonun ikinci yarısında gelişmeye devam ediyoruz. Gecen yıl burada en iyi motosikletlere kıyasla viraj cıkışışındaki fark utanc vericiydi. Şimdi cok ozel değil ama daha iyi ilerliyoruz. Virajlardan daha iyi cıkıyoruz ve diğer ureticilere daha yakınız." "Ana şey bu. Buna ek olarak bildiğiniz gibi egzozda, mekanik yol tutuşta ve salıncakta calıştık. Bu sayede geliştiğimizi duşunuyorum." Vinales, Misano'da son versiyon egzoz veya salıncakla yarışmadı ve cuma gunu egzozla calışırken, şimdi orijinal salıncakla calışmaya devam ediyor. İspanyol surucu, "Karbon salıncak kolunu kullanmadım cunku kurulumu cok karmaşık. Bu yuzden egzoza odaklanmayı tercih ettim. Karıştırmasını istemiyorum, bu yuzden iki salıncağı Tayland'da karşılaştırmaya calışıcağız. Pozisyon umrumda değil. Sadece gelecek yıl icin bir şeyler denemeye ve geliştirmeye odaklandım." dedi. Rossi ayrıca Kouichi Tsuji'nin Yamaha'dan ayrılmasını da değerlendirdi ve yapılan değişikliğin, markanın rekabet seviyesini arttırmak amacıyla ayrıldığına dikkat cekti. İtalyan surucu, "Tsuji ile cok iyi bir ilişkiye sahibim. Cunku 2004'te tanıştık ve o gunden bu yana birbirimizi tanıyoruz. Benim icin cok iyi bir muhendis ama son yıllardaki gorevi hem onun hem de benim icin harika değildi." "Bu değişikliğin motosikletin gelişimini arttırmak icin iyi olduğunu duşunuyorum. Yamaha'da bana gore guclu olan farklı insanlar var ve onlara ihtiyac duyuyoruz. Cunku son yıllara bakarsak hep zorlandık. Ama gelişmek icin de zamana ihtiyacımız var. Gelecekte kazanacak kadar guclu olacak mıyız goreceğiz." İnternet Haber