Ferrari'nin dunya şampiyonu pilotu Kimi Raikkonen, Formula 1 kariyerini bitirdikten sonra ralliyi denemek istediğini soyledi. Ferrari ile sozleşmesi bittikten sonra Formula 1'e devam edip etmeme konusunda henuz karar vermeyen Raikkonen, bir gun ralliyi denemek istediğini soyledi. Alman dergisi Auto Motor und Sport'a konuşan 28 yaşındaki Fin pilot, "Formula 1'e nokta koyduktan sonra sıkılacağımı sanmıyorum. Başka yarışlarda zevk icin piste cıkacağım. Ralliyi mutlaka deneyeceğim. Asfalt, kum ve buz bana cazip geliyor" dedi. Ferrari ile sozleşmesi 2009'un sonunda bitecek olan Raikkonen, rallide Dunya Şampiyonası seviyesinde bir mucadeleye girme konusunda ise iddialı konuşmadı: "Bunu soylemek zor cunku daha once hic ralli yapmadım. Buyuk ihtimalle asfaltta sorun yaşamam ama kumlu ve cakıllı zeminde hic deneyimim yok. Yardımcı pilot da benim icin alışması zor bir durum olur." Formula 1'i bıraktıktan sonra kesinlikle pistlerden kopmayacağını belirten Raikkonen, "butun hayatım motorsporlarıyla gecti. Başka bir şey yapmayı hic duşunmedim" dedi. Kaynak __________________