Kimi Raikkonen, F1 genel klasman lideri Lewis Raikkonen ile arasındaki buyuk farka rağmen şampiyonluk yarışını bırakmasının soz konusu olmadığını soyledi. Nisan ayından bu yana yarış kazanamayan Raikkonen, gectiğimiz Pazar Belcika Grand Prix'sinde de umduğunu bulamadı. Hamilton ile giriştiği birincilik mucadelesini sondaki bir onceki turda duvara carparak kaybeden Ferrari pilotu, son beş yarış oncesi McLaren pilotunun 19 puan gerisine duştu. Gectiğimiz yılın dunya şampiyonu Raikkonen, Spa'da istediği sonucu alamadığını ancak mucadeleyi bırakmasının soz konusu olmadığını soyledi: "Spa'da beklediğimizi alamadık. Ama yeniden birincilik mucadelesi icinde olmak mukemmel bir gelişme. Nihayet arac istediğimi gibi oldu ve kendimi cok iyi hissediyorum." Belcik yarışında tek duşuncesinin finişe ilk sırada ulaşmak olduğunu vurgulayan Fin surucu, "şimdi şikayet etmenin anlamı yok. Elimden gelenin en iyisini yaptım ama yetmedi. Buz hokeyi veya motokrosta da boyledir: Kazanır veya kaybedersiniz ama vazgecmezsiniz" dedi. Sonuna kadar mucadeleye devam edeceğini dile getiren Raikkonen, onemli olanın sezon sonundaki toplam puanlar olduğunu ifade etti: "Hala koşulacak beş yarış var. Şu an arzuladığım pozisyonda değilim ama defalarca tekrarladığım gibi, ben asla mucadeleyi kolayca bırakan biri olmadım." Spa'dan once Monza pistindeki test doneminin cok verimli gectiğini belirten Raikkonen, "F2008 rekabet edebilecek gucte, yeterli olup olmadığını Monza'daki sıralama turlarında goreceğiz" dedi. Raikkonen, şu an tek hedefinin hafta sonu Ferrari'nin evi Monza'da koşulacak İtalya Grand Prix'sini kazanmak olduğunu belirterek, "kaybedecek hicbir şeyim yok. Ya hep ya hic" diye konuştu. Kaynak __________________